Deel op Sociale Media

Nepal: Natuur & Cultuur, 29 oktober – 12 november 2023

Begeleide rondreis in Nepal, Nederlandstalig begeleid

Deze bijzondere reis naar Nepal werd samengesteld door Reis Met Mij.

 

Gedurende 15 dagen maken wij met een privébusje een natuur en cultuur groepsreis in Nepal, waarbij Maxim en/of Laxmi de gidsen zijn. Tijdens deze Nederlandstalige groepsreis bezoeken we centraal Nepal: in het centrum de Kathmandu vallei met daarbuiten de oude koningsstad Bhaktapur en het idyllische Namoboudha klooster. In het westen het mooie Pokhara aan het Fewa meer met zicht op de Annapurna en in het zuiden bezoeken wij het subtropische Chitwan National Park vlakbij India.

 

Deze groepsreis is een ideale kennismaking met Azië in het algemeen en meer specifiek met Nepal. Naast de doorsnee trekpleisters, zul je ook Nepal op een andere manier leren kennen, met oog voor de gewone bevolking en het dagdagelijkse leven: Laxmi spreekt vloeiend Nederlands waardoor je makkelijk toegang hebt tot de gewone mensen. Maxim spreekt Tibetaans, wat een vlotte communicatie toelaat in de boeddhistische kloosters, waar je als toerist anders nooit zou komen.

 

Wij bezoeken de lokale markt met uitleg over de groenten en kruiden. Als je wenst, kan je een stuk stof kopen en er Nepalese kleren (sarie of kurta) van laten maken bij een kleermaker. Leer de diepgaande filosofieën van het boeddhisme en hindoeïsme kennen. Samen met Maxim breng je een bezoek aan een traditionele Tibetaanse arts (vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde) die een holistische diagnose stelt. Als er een traditioneel feest is, proberen wij er voor te zorgen dat je dit kan meemaken. De mannen bezoeken een kapsalon en laten zich knippen. Wij genieten van de verschillende Nepalese alcoholische dranken: chang, raksi en tongba.

 

Tijdens deze groepsreis wisselen wij natuur af met cultuur. Wij wandelen en fietsen. En om echt te ontspannen bezoeken wij een professioneel massagesalon. Als je dat wenst, kan je raften op de Trisuli rivier. Voor hen die de Mount Everest en enkele andere bergreuzen van dichtbij willen bewonderen, bieden wij de mogelijkheid om een bergvlucht te doen. In de subtropische jungle van Chitwan gaan we met een kano krokodillen zoeken en met een jeep trekken we dieper de jungle in, op zoek naar de Aziatische neushoorn. Kortom, wij kijken er naar uit om je Nepal te laten ontdekken.

 

Deze natuur en cultuur groepsreis (Nederlandstalige gidsen) is geschikt voor jonge mensen van 7 tot 97 met interesse in natuur en cultuur. Wij doen geen zware trektochten. Wel af en toe wandelingen van 4 à 5 uur, waarna we naar ons hotel terugkeren. Het programma is zo opgesteld dat – indien je geen zin zou hebben om te wandelen – gerust een dagje iets anders kan doen. Tijdens deze groepsreis overnachten we in nette hotels. Tijdens de overnachting in het klooster en in de berghut op weg naar de Annapurna betreft het een standaard overnachting.

 

We maken deze natuur en cultuur groepsreis met een privé-busje (Toyota) die airco heeft en we hebben onze eigen chauffeur die de hele reis met ons meereist. Omdat het transport de ruggengraat is van de reis, hechten wij hieraan veel belang. In Nepal zijn wel eens stakingen waardoor het verkeer gedurende enkele dagen lam wordt gelegd. Onze voertuigen zijn speciale voertuigen, erkend door het ministerie van mobiliteit, die enkel toeristen mogen vervoeren. In het geval er een staking zou zijn, mogen deze voertuigen wel rijden, terwijl de rest van het land lam ligt. We nemen ook één binnenlandse vlucht van Pokhara naar Kathmandu om het reiscomfort tijdens de reis vergroten.

Tarief

 • € 1.880 per persoon
 • Korting van € 20 voor leden van de Bij Landgenoten Club (beperkt tot 1x korting per gezin)
 • Toeslag single: € 250

Nog vragen?

Heb je nog specifieke vragen over deze Met Landgenoten Reis? Contacteer ons dan via info@metlandgenoten.be. Of laat je mailadres achter in het formulier dat linksonder op je scherm verschijnt (enkel op desktop of laptop) of in het interesseformulier rechts (desktop) of onderaan (smartphone). We geven je mailadres dan door aan de organisator van deze reis, die je verder op de hoogte zal houden.

Met Landgenoten/Bij Landgenoten is niet de organisator van deze reis. De reisorganisator is een professional die over alle vereiste vergunningen, verzekeringen en beroepskennis beschikt. Deze organisator staat hieronder vermeld. Bij reservatie zal met deze organisator het reiscontract worden opgesteld, en ook met hem zullen de betalingen worden geregeld. Met Landgenoten/Bij Landgenoten treedt derhalve enkel op als promotor van deze reis.

15 dagen
7+
 • Bestemming

 • Datum Vertrek

  29/10/2023
 • Datum Terugkeer

  12/11/2023
 • Reisorganisator

1

DAG 1

Kathmandu
U wordt door ons aan de luchthaven in Kathmandu opgepikt. Met ons privé busje wordt u naar het hotel gevoerd.   Nadat u zich heeft verfrist, vertrekken we naar het centrum van Kathmandu voor een ontspannende oliemassage in een professioneel massagesalon.  Daarna verkennen we de omgeving rond het hotel. Er zijn hier talloze kleine winkeltjes in de buurt waar u uitgebreid kan winkelen.
2

DAG 2

Kathmandu

Na het ontbijt rijden we met een riksja (fietsvoertuig uit Azië) naar de rand van de stad richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei en krijgt ook wel de bijnaam ‘monkey temple’, door de grote aanwezigheid van apen. We drinken er op een gezellig terrasje naast dit imposante monument. Daarna bezoeken we drie enorme boeddha beelden aan de voet van de heuvel. Tijdens deze groepsreis hebben we een evenwichtige verhouding tussen natuur en cultuur.  Het is niet de bedoeling om elke dag tientallen tempels te zien. Vervolgens brengt ons busje ons naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonderen we het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar architectuur van Hanuman Dhoka: pagoda’s en (erotisch) houtsnijwerk. We brengen ook een bezoek aan de ‘levende hindoe godin’ ofwel de Kumari. We ‘verdwalen’ in een doolhof van kleine gezellige steegjes waar de lokale Nepalezen gaan winkelen. Een gezellig drukte waar u prachtig handwerk vindt in schattige winkeltjes. ’s Middags eten we vegetarisch restaurant, waar u kennis maakt met een totaal nieuwe keuken. U kan dan ook proeven van zelfgemaakte snacks en snoep.

3

DAG 3

Kathmandu - rafting (optioneel)
groepsreis nepalWe rijden een drietal uren met ons busje en stoppen aan de Trisuli rivier waar we eerst lunchen.   Daarna krijg je een korte opleiding voor de rafting.  Per 8 ga je in een boot en achteraan zit een begeleider die de commando's geeft.   Geen ervaring nodig. Gewoon durven.   Na drie uren raften rijden we terug naar het hotel. Vanaf hier begint het meer actieve gedeelte van de groepsreis. Voor zij die niet wensen te raften wordt een alternatieve wandeling voorzien langsheen de Trisuli rivier.
4

DAG 4

Chitwan National Park
We maken een tweetal uur durende rit van Pokhara naar Chitwan National Park in het zuiden van Nepal, vlakbij de Indische grens. Het klimaat, de fauna en flora zijn hier helemaal anders. U zal het landschap van Nepal op enkele uren tijd totaal zien veranderen.  Logeren doen we in een lodge naast het park. Het hotel (Green Mansions) heeft een mooie tuin met zwembad. Perfect om te ontspannen en af te koelen, want het is er een stuk warmer. 
 
 We logeren in het dorpje Sauraha. Nadat we ons wat verfrist hebben, ’s Avonds gaan we voor een wandeling aan de rand van het bos.  De kans om krokodillen of neushoorns te zien (op veilige afstand) is relatief groot.  Vooral neushoorns zoeken verkoeling in het water tegen de avond toe. 
5

DAG 5

Chitwan National Park
U vertrekt ’s morgens voor een jeep safari de jungle in.  Je rijdt een drietal uren het bos in. Je zal herten en neushoorns zien.  Er zijn ook apen, pauwen, beren, krokodillen en zelfs tijgers. Die laatste zijn schuwe dieren en moeilijk te zien. Wij brengen dan ook een bezoek aan de olifantenfokkerij. In de namiddag varen we met een kano de rivier af.  De kans is erg groot dat u dan krokodillen aan de oevers  ziet liggen. ’s Avonds is er een dansoptreden voorzien door de Tharu gemeenschap.
6

DAG 6

Chitwan National Park - Pokhara
Een rit van een zestal uren langs een prachtig landschap met de diep ingesneden Trisuli rivier, steile rotsen, kleine dorpjes, en kronkelende wegen.  Tijdens deze groepsreis is ook rekening gehouden met de reisafstanden. Het is niet de bedoeling dat we een hele reis in de bus zitten. Daarom blijven we ook vier dagen in Pokhara, vanwaar we verschillende uitstappen maken. Eénmaal aangekomen in Pokhara begrijpt u waarom deze plaats zo gegeerd is bij toeristen. Hier geen drukte van een grootstad. Enkel rust. U logeert vlakbij het mooie Fewa meer met op de achtergrond de Annapurna.  Nadat we in het hotel hebben ingechekt, maken we een korte wandeling langsheen het Fewa meer. Ideaal om een terrasje te doen om de dag af te sluiten. 
 
7

DAG 7

Pokhara
We verlaten met onze wagen Pokhara en rijden naar Begnas en Rupa meer.  Deze twee mooie meren zijn nauwelijks toeristisch uitgebaat en liggen op een half uur rijden van Pokhara.  Het Begnas meer is kleiner dan het meer in Pokhara maar erg rustig en misschien zelfs mooier. Met een bootje varen we naar de overkant van het meer waar we lunchen langs het water. U kan meehelpen of een pintje drinken. Ideaal om hier te zwemmen. Na de lunch trekken we dan door het bos naar het andere meer: Rupa meer.  We bezoeken een lokale koffieplantage, waar u Nepalese koffie kan proeven en kopen.
rondreis nepal
8

DAG 8

Pokhara
We vertrekken voor een fietstocht langs het meer richting Pame.  Onderweg stoppen we regelmatig voor een koele pint en een hapje in een restaurant langs het meer. Pame is een klein dorpje met enkele idyllische privé strandjes. U kan hier zwemmen in het warme water of een moddergevecht aangaan. Voor zij die niet goed kunnen fietsen wordt een alternatieve route aangeboden die minder zwaar is. Als je niet wil fietsen kan je ook met het openbaar vervoer gaan. Ook dit is een ervaring op zich!
 
fietsen in Nepal
9

DAG 9

Pokhara
Voormiddag kan je optioneel gaan paragliding (gemiddeld 90 euro per persoon). Dit is een duo-sprong. Je wordt rond 9u naar een heuvel gevoerd met een jeep. Van daaruit loop je naar omlaag en even later hang je te zweven boven het meer met de Himalaya op de achtergrond.  Het landen is trouwens erg zacht er precies. Geen ervaring nodig. Na de lunch rijden we naar de Japanse Peace Pagoda.  Deze kijkt uit op het meer met op de achtergrond enkele van ’s werelds hoogste bergen.  Eénmaal boven genieten we op het terras van het mooie zicht en bezoeken we dit Japans Boeddhistisch monument.  De heuvel ernaast hebben ze een enorm Shiva beeld gebouwd. Dit is één van de voornaamste hindoe goden die de vernietiging symboliseert. Ook hier brengen we een bezoekje. 
 
10

DAG 10

Pokhara - Dhampus
Om u het gevoel te geven van een trekking, zonder dezelfde inspanning te moeten doen, zullen we een kort deel van het de trekking richting Annapurna Basecamp doen. Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal. Dit is maar een korte wandeling van twee uren, waarbij u logeert in Dhampus. Zij die langer willen/kunnen wandelen zullen een andere weg nemen en een zestal uren wandelen.  De groep zal dan in twee worden gesplitst. Dit kleine dorpje heeft enkele guesthouses waar ook trekkers logeren die onderweg zijn naar Annapurna Base camp.  Wij overnachten in zo een berghut en ’s avonds maken we een kampvuur en drinken we lokale raksi (zelfgemaakte rijstwijn) aan de voet van enkele bergreuzen.
 
groepsreis nepal
11

DAG 11

Dhampus - Pokhara - Bhaktapur
nepal reis 's Morgens vroeg opstaan, want je zal een prachtig Himalaya zicht hebben.  Na het ontbijt afdalen waar de bus ons opwacht. Dan naar de luchthaven van Pokhara waar we een binnenlandse vlucht nemen naar de hoofdstad, Kathmandu.  Omdat er wegenwerken willen we die vermijden, vandaar de binnenlandse vlucht. Bhaktapur is een juweeltje in Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.  Het historische centrum is grotendeels gerestaureerd: pagoda’s, erotisch houtsnijwerk, versierde bakstenen, … Daarnaast ziet u ook de ambachtslui aan het werk: pottenbakkers en houtbewerkers. Die zijn er niet neergezet voor de toeristen. Dit is hun job die ze sinds generaties doen.  Vooral ’s avonds hangt er een speciale sfeer over de stad. U logeert er één nacht in een vijfhonderd jaar oud huis in het hart van het historische centrum tussen de tempels. Aan het guesthouse is ook houtsnijwerkatelier en koffieshop verbonden. U kan gerust ’s avonds veilig door de straatjes wandelen.
12

DAG 12

Bhaktapur - Namoboudha
bhaktapur nepalIn de voormiddag verkennen we de verschillende pleinen en tempels in Bhaktapur. Je maakt er kennis met de mythe van de Kama Sutra en erotisch houtsnijwerk. Na de lunch rijden we anderhalf uur verder terug het platteland op met bestemming Namoboudha. Hier logeren we in een Tibetaans boeddhistisch klooster samen met de monniken. U ervaart het monastieke leven en ’s avonds eet u samen met de monniken in de refter. Het klooster is gelegen op een heuvel en heeft een zicht van 360° op de omgeving. Een unieke ervaring!
13

DAG 13

Namobouda - Panauti - Boudha
U wordt ’s morgens vroeg door de gong wakker gemaakt en na het ontbijt maken we een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens een wandeling van een drietal uren passeren we langs kleine dorpjes in een glooiend landschap. Neem snoep of ballonnen mee om uit te delen aan de kinderen. Zo maakt u makkelijk contact.  Panauti is een idyllisch dorpje langs een riviertje, vergane glorie. Ooit welvarend door de handel, maar nu een beetje een spookstadje met prachtig houtsnijwerk. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden een tweetal uren terug richting  Boudha waar we logeren op wandelafstand de wereldberoemde stupa. Boudha is een buitenwijk van Kathmandu met talloze boeddhistische kloosters. U kan hier uw massala kopen om thuis mee te koken. U logeert de laatste twee nachten in een prachtig hotel met mooie tuin op wandelafstand van de stupa.
14

DAG 14

Boudha
’s Morgens kan u optioneel een bergvlucht maken. Deze kost (afhankelijk van het seizoen) $230 en duurt zestig minuten. U vliegt met een propellorvliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen waar u afscheid neemt van de Himalaya. We wandelen naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaats waar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Dit is de laatste volledige dag van onze groepsreis en tevens ook de mogelijkheid om wat rust te nemen. Wij raden aan om u nog eens te laten verwennen met een massage. Vrouwen kunnen met Laxmi meegaan naar de schoonheidsspecialiste. Mannen kunnen bij de kapper gaan voor een scheerbeurt en hoofdmassage. Wij bezoeken een Tibetaanse arts die een holistische diagnose stelt. Tibetaanse geneeskunde is vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde.  Er wordt gebruik gemaakt van kruidenpillen, moxa, accupunctuur,…  U krijgt een rondleiding in een boeddhistisch klooster.
15

DAG 15

Terugvlucht
We voeren je naar de luchthaven. Einde van de groepsreis.  Indien gewenst kan je nog enkele dagen bijboeken in het geval je een trekking zou willen doen.  Of misschien wil je het dorp van Laxmi leren kennen. Hier geen toerisme in de Inner Terai.

INCLUSIEF

 • Alle overnachtingen tijdens de groepsreis
 • Alle vervoer in Nepal (privé busje met airco en chauffeur)
 • Maxim en/of Laxmi als reisgids
 • Alle ontbijten (behalve in berghut)
 • Alle maaltijden in het klooster
 • Dansopvoering Tharu
 • Extra gidsen
 • Eén uur oliemassage
 • Boottocht in Pokhara (Begnas Tal)
 • Kanotocht in Chitwan
 • Fietstocht
 • BTW

 

EXCLUSIEF

 • Alle andere maaltijden en dranken (een maaltijd kost gemiddeld € 4 excl. drank)
 • Visum (€ 50 – 30 dagen)
 • Vliegtuigticket (ongeveer € 800)
 • Annuleringsverzekering reis (€ 30) – optioneel
 • Toegangstickets voor tempels (€ 45)
 • Rafting – optioneel (€ 30)

Andere Reisdatum Gewenst?

Deze reis gaat door van 29 oktober tot 12 november 2023.

 

Wens je exact dezelfde reis te maken met je familie of vriendengroepje, maar op een andere datum? Of wil je hetzelfde programma laten herwerken op basis van je eigen wensen? Laat het dan weten via het formulier en vermeld je precieze wensen in het veld 'Extra boodschap'.  In dat geval is je reservatie niet bindend. Reis Met Mij contacteert je dan met een voorstel op maat. Hou er wel rekening mee dat beschikbaarheid op de door jou gekozen datums niet kan worden gegarandeerd en dat het tarief kan afwijken naargelang van de gekozen reisperiode.