Wandelen in Braga en Noord-Portugal

Continent:

Deel op Sociale Media

Fysiek en mentaal herstellen in het groene Noorden van Portugal!

Wandelen op de mooiste plekken in Noord-Portugal:

  • Het Nationaal Park Peneda-Gerês, met prachtige berglandschappen, talloze meren, rivieren, watervallen, schapen, Cachena koeien, Garrano paarden en nog zoveel meer.
  • De vallei van de Douro rivier, met adembenemende uitzichten op de wijngaarden, die erkend zijn als Unesco Werelderfgoed.
  • De Atlantische kust tussen de mondingen van de Douro en de Lima (die de grens met Spanje vormt in het Noorden).
  • De Portugese Camino naar Santiago de Compostela, vanuit Porto.
  • Steden en (historische) plaatsen die een bezoek waard zijn: Braga, Porto, Guimarães, Amarante, Barcelos, Esposende, Viana do Castelo, Ponte de Lima, Vila Real, Chaves, …

Ann Kempeneers verhuisde in september 2019 naar Braga, in Noord-Portugal. Zes maanden voordat de wereld op slot ging door een pandemie. Lange periodes van lockdown boden haar onverwacht de opportuniteit om te doen waarvoor ze eigenlijk naar Portugal verhuisde: vertragen en fysiek en mentaal herstellen na een burnout. Ze begon het Noorden van Portugal op een andere manier te ontdekken dan ze oorspronkelijk in gedachten had: al wandelend. Ze wandelde ook de Portugese Camino naar Santiago. Vandaag organiseert ze individuele wandel- en fietsreizen. Je kan kiezen uit meer dan 20 reispakketten en dagtochten. Of je kan ook opteren voor een reis volledig op jouw maat.

HERSTELVAKANTIES

Een herstelvakantie is een individuele, prikkelarme wandelreis op jouw maat en volgens jouw behoeften.

In 2022 werd Ann gedwongen rust in te bouwen toen ze de diagnose Lymfeklierkanker kreeg. Ze moest een strijd aangaan die het uiterste van haar lichaam vergde, zowel fysiek als mentaal. Een strijd die ze weliswaar won, maar die haar nog meer leerde om te vertragen en om onderweg de mooie, kleine dingen niet uit het oog te verliezen. Ze ervoer opnieuw de helende kracht van wandelen tijdens haar herstelperiode.

Ann organiseert ‘herstelvakanties’ voor lotgenoten en hun naasten. Fysiek aansterken én tegelijk mentaal rust vinden tijdens het wandelen, in functie van jouw mogelijkheden. Tools vinden die je helpen omgaan met stress, angst en de mentale gevolgen die ziekte met zich meebrengt. Wandelen is zoveel meer dan louter een fysiek gebeuren. En wandelen in deze prachtige omgeving is een weldaad voor lichaam én geest.

(SLOW) PORTUGESE CAMINO

Heb je er altijd al van gedroomd om de Camino naar Santiago de Compostela te wandelen, maar zie je er tegenop om alles zelf uit te zoeken en te organiseren? En zie je het niet zitten om dagelijks 20 km of meer te wandelen? Kies dan voor de ‘Slow Camino’, met kortere dagafstanden op jouw eigen tempo! Bij Pelgrimeren is het onderweg zijn immers belangrijker dan de bestemming.

Ann doet de praktische organisatie in jouw plaats. Slaapplaatsen zoeken en boeken, in functie van de afstand die jij dagelijks wil wandelen. Desgewenst is er ook dagelijks transport van je bagage naar je volgende slaapplek.

Bij vertrek ontvang je gedetailleerde documentatie, met plannetjes en tips voor onderweg, een ‘credencial’ (stempelboekje) en een pelgrimsschelp.
Als je kiest voor de Portugese Camino, dan heb je de optie om langs de kust of via het binnenland te wandelen.

Je kan ook kiezen om de Portugese Camino per fiets te doen!

INDIVIDUELE WANDELVAKANTIES

Ann biedt, samen met een lokale partner, individuele wandelreizen in de regio Noord-Portugal aan. Je kan kiezen uit meer dan 20 reispakketten (7 – 15 dagen), die met zorg samengesteld zijn door mensen die de streek kennen als hun broekzak.

EEN DAG IN BRAGA, DE BAROKKE STAD, EN 3DE STAD VAN PORTUGAL

Braga, de thuisstad van Ann, ligt op 60 km ten Noorden van Porto. De stad staat voor een combinatie van historiek en dynamiek. Maar ook een combinatie van prachtige monumenten in het historische centrum van de stad en de stilte van de natuur in de directe omgeving rond het centrum.
Ann stippelde eigen wandelroutes uit variërend in afstand (van 5 tot 25 km) en qua landschap. Wanneer je in de regio verblijft en een dagje Braga wil meepikken, dan neemt Ann je graag mee voor een wandeling in de stad, een wandeling naar het wereldberoemde Bom Jesus do Monte (eveneens Unesco Werelderfgoed) of een wandeling in de prachtige natuur rondom de stad.

Deze regio biedt een combinatie van natuur & avontuur, cultuur, Romaanse architectuur & erfgoed, gastronomie & wijn. Met haar tips & wandelreizen helpt Ann jou om het beste van Braga en Noord-Portugal te ontdekken! Meer informatie op de website.

Klik hier voor meer info.

Eigenaar

Klik op de foto om een mailbericht te sturen.

Ann Kempeneers

Ann biedt, samen met een lokale partner, individuele wandelreizen in de regio Braga en Noord-Portugal aan.

Reacties

Enkel zichtbaar als je beschikt over een Facebook profiel (en ingelogd bent op Facebook).