Ontdek Oeganda & AllRideAfrika

OntdekOeganda & AllRideAfrika

Continent:

Deel op Sociale Media

Pieter en Jessica wonen al zo’n 5 jaar in Oeganda en nemen er jou mee op actieve rondreizen.

Met ‘OntdekOeganda’ richten ze zich op koppels, gezinnen, vriendengroepen en studenten die Oeganda op een actieve en uiterst lokale manier willen ontdekken. Van wandelingen rondom kratermeren tot kajak op de Nijl, van koffie roosteren bij locals tot oog-in-oog staan met berggorilla’s, van vogelspotten tot het ondernemen van een tweedaagse trektocht door de Rwenzorie mountains en fietssafari’s doorheen de savanne. Uitgewerkt op maat en voor elk fysiek niveau.

Via ‘Allride Afrika’ bieden ze bijzondere fietsreizen aan van 10 tot 14 dagen in Oeganda en (vanaf 2023) Rwanda. Ze focussen hierbij op charme en kleinschaligheid: groepen van 10 à 20 personen en geen massatoerisme. Er wordt niet gefietst van A naar B in lijnetappes, maar er wordt gekozen voor prachtige lodges van waaruit lussen worden gereden. Zo kan flexibel worden ingespeeld op de aard van de groepen en op alle mogelijke fietsniveaus. De fietsers ervaren zo de mooiste paden vol singletracks en avontuur. Oeganda is niet technisch maar kent een hele leuke flow van fietsbare klimmen en afdalingen – het is als een speeltuin. Er wordt niet gereden met een konvooi van fietsers en volgwagens, maar er wordt lokaal gefietst, waar auto’s zelfs niet kunnen passeren. De fietsreizen worden hierbij altijd gecombineerd met safari’s – ook mountainbikesafari’s – en lokale activiteiten zoals lunchen bij een familie thuis, vanilla-en thee plantages en unieke wandelingen rondom kratermeren.

Alle reizen, niet alleen de fietsvakanties maar ook de avontuurlijke vakanties, zijn door bezielers Pieter Godaert en zijn vriendin Jessica Akoluot ontwikkeld. Vijf jaar scouten resulteerde in private routes, wandelingen en activiteiten die concullega’s niet kunnen aanbieden. Pieter en Jessica zetten hard in op flexibiliteit en proberen een enorme betrokkenheid aan hun klanten voor te schotelen. Dit resulteert ook in reizen op maat – helemaal naar de wensen van de klant. Hun passie is reizen op een actieve manier. Actief naar ieders kunnen en capaciteiten. Afrika is zoveel meer dan een rondreis in de auto. Pieter en Jessica halen je uit de auto en laten je het land op een andere manier ontdekken. Vele organisaties bieden rondreizen aan binnen eenzelfde toeristische circuit. Zij gaan daar juist weg van. Daarnaast zetten ze ook sterk in op lokale impact. Ze vliegen geen bende vrijwilligers of gidsen in, maar hebben heel veel lokale partners en gidsen tijdens hun reizen. Een fietsreis van 14 personen kent vaak tot 4 lokale gidsen, ideaal om tijdens de ritten eens op te splitsen – of eens een dag niet te fietsen.

Meer info op de website van OntdekOeganda en AllRideAfrika. Hier kun je ook de reisprogramma’s en brochures bekijken.

Contactpersoon

Klik op de foto om een mailbericht te sturen.

Pieter Godaert & Jessica Akoluot

Pieter en Jessica wonen al zo’n 5 jaar in Oeganda en nemen er jou mee op actieve rondreizen.

Reacties

Enkel zichtbaar als je beschikt over een Facebook profiel (en ingelogd bent op Facebook).