Altratoscana

Continent:

Deel op Sociale Media

Altratoscana biedt meerdaagse ezeltochten en wandelvakanties met bagagevervoer in een ongerept natuurgebied in Toscane. Zijn jullie sportief en willen jullie een paar dagen voor een ezel zorgen die op zijn beurt de bagage draagt? Of willen jullie de kinderen enthousiast krijgen voor een wandelvakantie?

Ezels zijn ideaal wandelgezelschap voor jong en oud. Ze zijn lief, geduldig en sterk. Kinderen vinden het leuk om voor de ezel te zorgen en hem te begeleiden. Daardoor stappen ze veel meer dan ze normaal zouden doen. Als ze dan toch moe zijn, kunnen ze wat uitrusten op de rug van hun nieuwe maatje. De ouders genieten ondertussen van een mooie wandeling in de natuur en van de rustige omgeving. Kortom, trekken met een ezel is de perfecte familievakantie.

Alle tochten vertrekken vanuit Pomarance, een dorp nabij Volterra in hartje Toscane. De eerste dag volgen jullie een opleiding om met de ezel te leren omgaan, de bagage te laden en hem te verzorgen. Daarna volgt een wandeling van een uurtje onder begeleiding bij wijze van oefening. Als jullie hebben gekozen voor een wandeltocht met bagagevervoer, krijgen jullie een briefing over de route en het gebruik van de GPS. De rest van de dag is vrij om wat te ontspannen aan het zwembad of de omgeving te verkennen.

De tweede dag is het eigenlijke vertrek. Jullie wandelen alleen door de bossen en velden. De routes zijn goed aangeduid op kaart en GPS, zodat een minimum kennis van kaartlezen volstaat om de paden te vinden.

Er zijn drie-, vijf- en zevendaagse tochten. Alle tochten zijn uitsluitend over zandwegen en paden door de natuur en elke dag is anders. Zo leiden ze naar een waterval waar je kan zwemmen, een ruïne van een klooster op een heuvel, een oude spoorwegbrug in het bos, een kasteel of een charmant dorpje waar je kan uitrusten op een terrasje.

Reizen met Altratoscana betekent zien wat je anders voorbij zou lopen, over onbetreden paden, weg van de massa!

Meer info op de website van Altratoscana.

Reacties

Enkel zichtbaar als je beschikt over een Facebook profiel (en ingelogd bent op Facebook).