Deel op Sociale Media

Peru: Gastronomisch & Per Fiets, 6-21 september 2023

Begeleide vakantie in Zuid-Peru, afreis gegarandeerd vanaf 2 deelnemers

Deze bijzondere reis naar Peru werd speciaal voor ‘Met Landgenoten’ samengesteld door Salka Peru Travel.

Tijdens de 16-daagse rondreis combineren we twee bijzondere aspecten van Peru die voor velen onbekend zijn: het feit dat bepaalde stukken van het land perfect per fiets te bereizen zijn, én het feit dat Peru op culinair en gastronomisch vlak erg hoog aangeschreven staat. Los van deze twee aspecten zit de reis vol hoogtepunten: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Cusco (met een heel bijzondere treinrit tussen beide plaatsen) en uiteraard Machu Picchu als hoogtepunt.

Dit is een op en top ‘Met Landgenoten’ reis: voorafgaand aan je vertrek heb je een Nederlandstalig aanspreekpunt in de persoon van de Peruviaanse Belg Leonel Villalobos. Deze groepsreis wordt bovendien begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast wordt op elke bestemming gebruik gemaakt van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zullen vertellen. De meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Tijdens de hele reis verblijf je in **** hotels.

Tarief

 • € 4.195 per persoon
 • Korting van € 45 voor leden van de Bij Landgenoten Club (beperkt tot 1x korting per gezin)
 • Toeslag single: € 700
 • Dit tarief geldt vanaf 3 deelnemers. Als er slechts 2 deelnemers zijn, geldt een meerprijs van € 350 per persoon.

Nog vragen?

Heb je nog specifieke vragen over deze Met Landgenoten Reis? Contacteer ons dan via info@metlandgenoten.be. Of laat je mailadres achter in het formulier dat linksonder op je scherm verschijnt (enkel op desktop of laptop) of in het interesseformulier rechts (desktop) of onderaan (smartphone). We geven je mailadres dan door aan de organisator van deze reis, die je verder op de hoogte zal houden.

Met Landgenoten/Bij Landgenoten is niet de organisator van deze reis. De reisorganisator is een professional die over alle vereiste vergunningen, verzekeringen en beroepskennis beschikt. Deze organisator staat hieronder vermeld. Bij reservatie zal met deze organisator het reiscontract worden opgesteld, en ook met hem zullen de betalingen worden geregeld. Met Landgenoten/Bij Landgenoten treedt derhalve enkel op als promotor van deze reis.

16 dagen
18+
1

DAG 1

Vliegreis naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

2

DAG 2

Lima full day (O-D)

Vandaag neemt onze professionele gids je mee op een fascinerende wandeling door het historische centrum. Het is anders, klassiek en uniek! We laten je paleizen en kastelen zien die de stad verbergt, we nemen je ook mee naar het grote Sint Francisco Klooster en de indrukwekkende ondergrondse Catacomben! Het historisch centrum wordt beschouwd als werelderfgoed, beschermd door Unesco sinds 1991, vanwege alle koloniale gebouwen die de stad rijk is. Lima is ook één van de oudste hoofdsteden van Zuid-Amerika, omdat het in 1535 door de Spanjaarden werd gesticht en de "Stad van de Koningen" werd, de belangrijkste stad voor het Spaanse koningshuis in het hele continent! We zullen zeker het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land niet missen, "Plaza de Armas", waar we samen gaan leren over de geschiedenis van dit historische plein!

In de late namiddag beginnen we onze culinaire tour met een heerlijke cocktail op het strand bij zonsondergang, vergezeld van een mix van smaken die de tradities van Lima vertegenwoordigen. Beklim de kliffen en verken het verleden terwijl je geniet van een reeks heerlijke Peruaanse gerechten in het beroemde restaurant Huaca Pucllana, omringd door een spectaculair uitzicht op de pre-Inca ruïnes. Je zult zeker worden verrast, net als gasten uit het verleden zoals Mick Jagger, Gene Simmons, Julia Louis-Dreyfuss en talloze staatshoofden en leden van de koninklijke familie. Hier kun je het beste van de Peruaanse keuken proeven van de grote chef Marilú Madueño met een  menu dat speciaal voor de deelnemers aan deze Met Landgenoten Reis is samengesteld.

Daarna gaan we naar de Boheemse wijk Barranco voor onze laatste stop. In een huis vol kleur en cultuur verliezen we ons in de culinaire wereld met een creatief en exclusief menu met de signature cuisine van een lokale chef, vergezeld van een heerlijk dessert. Maak tot slot een avondwandeling met een gastronomische wandeling door Lima's Boheemse wijk Barranco. Op deze gastronomische tour door Miraflores en Barranco krijg je veel meer dan een gevoel van Peruaanse cultuur.

3

DAG 3

Fietsen in de woestijn-  Lima - Paracas  (O)

Na het ontbijt rijden we in ons privé-vervoer richting het vissersdorpje Paracas. Hier krijgen we onze fietsen om het Paracas National Reserve te verkennen. Tijdens dit indrukwekkende traject zullen we het land doorkruisen waar de zee en de woestijn elkaar ontmoeten, waar roodkopgieren overvliegen en je echt weg kan van de drukte. Eenmaal binnen kan je genieten van de majestueuze landschappen en stranden zoals La Mina, Playa Roja, Lagunillas, Cathedral, enz. Deze rondrit van 4 tot 5 uur kan in je eigen tempo afgelegd worden.

4

DAG 4

Paracas - Lima (O)

Na het ontbijt stap je op een boot voor een tocht van ongeveer 3 uur naar de Islas Ballestas, die bruisen van het dierenleven. Deze eilanden herbergen onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die je van wel heel dichtbij kan bekijken. De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kan je met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten. Daarna rijden wij terug richting Lima.

5

DAG 5

Lima - Arequipa (O-D)

Na het ontbijt transfer Lima - Arequipa.

In de late namiddag nemen we deel aan onze Culinaire Kookervaring, waar onze professionele Peruaanse chef-kok ons zal laten zien hoe je de meest populaire smakelijke gerechten en cocktails van Peru kan bereiden. Tijdens de les gaan we ook meer leren over de diverse ingrediënten die gebruikt worden in de lokale keuken

6

DAG 6

Arequipa (O)

Vandaag beginnen we de tour met een uitstap door het verleden, wandelend door het klooster van Santa Catalina. Dit monument behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa. We zetten de tour verder naar het centrale plein van Arequipa een levendig plein waar de lokale bevolking graag samenkomt. (Plaza de Armas), en de Compañia de jesus kerk, beroemd om zijn ongelooflijke barokke stijl en zijn kleurrijke koepel van Sint Ignatius. Hierna bezoeken we het museo Santuarios Andinos waar de beroemde ijsmummie “Juanita” te vinden is. Het 13/14-jarige Inca-meisje, werd op 8 september 1995 gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en bevond zich dankzij de vrieskou in perfecte staat.

7

DAG 7

Arequipa - Colca Canyon (O-L)

Onze belangrijkste bestemming vandaag is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Het landschap is surrealistisch, het heldere blauw van de lucht staat in schril contrast met de verblindende witte zoutkorst.

Onderweg passeren we het plattelandsdorp Chiguata, waar we pre-Inca terrassen te zien krijgen. De route naar de zoutvlakte is bergopwaarts via een onverharde weg, in dit gedeelte beginnen we onze fietstocht, de hele weg hebben we een indrukwekkend uitzicht op de Misti (actieve vulkaan). Dit is het moeilijkste deel van de tocht waar we gedurende ongeveer 2:00 uur van 3000 naar 3800 meter zullen klimmen, steeds begeleid door ons privé-vervoer, die als technische ondersteuning zal dienen. Wanneer we 3800 meter bereiken, laden we de fietsen op het transport en gaan we in het voertuig verder tot 4300 meter, waar we de fietsen weer afzetten om via een gecombineerde afdaling - vlakke weg (1:30) de zoutvlakte te bereiken.

Hier zullen we het berglandschap omringd door Vicuña's, alpaca's, flamingo's, viscacha's (konijnachtige dieren) en andere dieren uit de Andes vaak zien. We wandelen in de zoutvlakte, maken foto's en vervolgen onze reis naar de Colca Canyon.

Eenmaal aan het hotel genieten we van de  vier prachtige zwembaden van de Lodge. De zwembaden worden gevoed door natuurlijke bronnen die bij temperaturen tot 80ºC water produceren en rijk zijn aan mineralen die de gezondheid ten goede komen, met name lithium, een element dat ontspanning bevordert. Het ontwerp van de zwembaden is zorgvuldig uitgewerkt om interferentie met de natuurlijke omgeving tot een minimum te beperken. Alleen lokale materialen zijn gebruikt in hun constructie (steen, aarde en stro) om een magische sfeer te creëren die je meeneemt naar een andere dimensie.

8

DAG 8

Cruz del Condor (O)

Vandaag nemen we je mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andesdorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan 'Mirador Cruz del Condor', Dit uitzichtpunt is 1200m diep.

Vanaf hier zie je de gigantische Andes condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven je met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we enkele typische dorpjes Pinchollo, Maca en Achoma. Daar zien we archeologische overblijfselen, Pre-Inca landbouwterrassen en verbazingwekkend panoramisch uitzichten op de canyon.

's Middags kun je uitrusten en ontspannen op je privé balkon of terras, of een bezoek brengen aan de Llama boerderij.

9

DAG 9

Colca canyon -Puno (O)

Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons en rijden we bergop tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine Andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo's zullen zien. Via een steile weg bereiken daarna Viscachani. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano.

Onderweg bezoeken we Sillustani. De site is strategisch gelegen op de top van een schiereiland omringd door een mooi meer genaamd Lago Umayo. Sillustani is een begraafplaats die in de twaalfde eeuw gebouwd werd door een beschaving die het gebied bewoonde vóór het Inca tijdperk. De meest indrukwekkende graftorens werden gebouwd voor belangrijke stamhoofden en priesters.

Wandelend rond het schiereiland, kun je het prachtige meer en het omliggende berglandschap bewonderen.

 

10

DAG 10

Puno - Inca Uyo - Amaru Muru (O-L-D)

We halen je om 8:00 uur op van je hotel en rijden daarna richting Chucuito waar we de "Tempel van Inca Uyo" of "Vruchtbaarheidstempel" zullen bezoeken die meer dan 20 fallussen in steen heeft uitgehouwen, die waarschijnlijk verband houden met de vruchtbaarheid en het werd ook gebruikt als een astronomisch observatorium.

Vervolgens zullen we onze reis voortzetten naar het zuiden van Puno op 35 kilometer in de buurt van het Titicaca Meer. We komen aan bij Aramu-Muru of "Hayu-Marka" in Aymara, wat "Stad van Geesten" betekent, een uitstekende constructie "Inter-dimensionale poort" waar we zullen wandelen, verkennen en foto's nemen van de raadselachtige plaats, daarna keren we terug naar Puno.

Vervolgens reizen we per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca's en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit.

Bij aankomst in onze lodge kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten: kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, etc.

11

DAG 11

Trein Puno -Cusco( O - L )

Treinrit van zo'n tien uur, maar dat voelt absoluut niet als een lange rit.

De Titicaca Trein is een hele luxueuze trein met meerdere wagons waarin zich onder andere het restaurantgedeelte en een bar bevinden. De allerlaatste wagon heeft een observatiedek, waar je in de buitenlucht kan genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen rijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuw pieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes, maar ook pure desolaatheid. Ondertussen word je aan boord goed verzorgd.

Een uitstekende gastronomische lunch is inclusief en 's middags is het tea time!

Peru: Culinair & Per Fiets - Met Landgenoten Reis 2023

12

DAG 12

Cusco (O)

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel. Vervolgens gaan we naar de San Pedro markt, waar verkopers alles verkopen, waaronder verschillende soorten vlees, brood, fruit, medicinale planten, kruiden en Peruaanse delicatessen. Daarna gaan we naar de Plaza San Francisco, dat is een ander belangrijk plein in Cusco. Op zondag is er op dit plein een lokale markt waar Cusqueños kleding, schoenen en andere verschillende benodigdheden kopen en verkopen.

Terwijl je rond de stad loopt, zal je gids je vragen beantwoorden en uitleggen hoe het publieke onderwijs en de gezondheidszorg in Peru functioneren. Vanaf daar lopen we naar het Plaza de Armas om te leren over een de geschiedenis van Cusco en de Inca's. Daarna gaan we naar een lokaal restaurant dat typisch Peruaans eten serveert, zoals gefrituurd varkensvlees, cavia, varkensstukjes, gevulde pittige pepers, en vele andere opties. Hier kan je verschillende soorten Chicha proberen, gemaakt van gefermenteerde maïs met een laag percentage alcohol. Als je wil, kun je hier ook lunchen of een typische maaltijd proberen

In de namiddag beginnen we op het centrale plein in Cusco met een bezoek aan de Kathedraal. Vervolgens bezoeken we Qoricancha : de zonnetempel van de Inca’s. De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over.  De Spaanse Veroveraar heeft in de  16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd.

In het tweede deel van de tour bezoeken we de Inca ruïnes in de heuvels boven Cusco: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco.

13

DAG 13

Montaña de Colores (O-Lunchbox)

Om 7u word je opgehaald aan je hotel voor onze Rainbow Mountain Trek Adventure. We gaan op weg naar de Zuidelijke vallei met langs de weg schitterende uitzichten op de landbouw Inca-terrassen, valleien en rotsachtige bergen.

Zodra we het treincircuit bereiken beginnen we aan onze wandeling met kuddes alpaca's en lama's overal om je heen. Voortdurend zul je uitzicht hebben op de Ausangate Mountain terwijl we wandelen door verschillende dorpen heen en contact onderhouden met de lokale bevolking. Na een wandeling van ongeveer 2 uur, bereiken we onze bestemming : de Rainbow Mountains (5020 m). Hier krijg je een uur de tijd om te genieten van het uitzicht en foto’s te nemen

.Op dit punt wandelen we terug langs de manier waarop we kwamen. Ons privé busje zal op ons wachten als we terugkomen. We beginnen aan de 3 uur durende rit terug naar Cusco en zetten je af bij je hotel in Cusco.

14

DAG 14

Mountain Bike Heilige Vallei (O-L)

Om onze geweldige dag van enduro te beginnen, zal ons team je om 7:00 uur ophalen van je hotel, we zullen de fietsen en beschermende uitrusting klaar hebben staan in onze mobiliteit. We rijden naar de Yanamayo-pas op 4300 m hoogte, langs de bergketens van de Heilige Vallei en de stad Ollantaytambo voordat we aankomen op onze bestemming. Na een rit van 2 uur zal onze gids ons een veiligheidsbriefing geven voordat we op de fiets stappen.

Eenmaal klaar beginnen we aan de afdaling van de Patacancha-vallei, er zijn verschillende lijnen waaruit u kunt kiezen, maar volg de gids want hij zal u de beste optie tonen. Het terrein is niet erg heuvelachtig, integendeel, het motiveert je om de remmen los te laten en vrij te rijden. We dalen af naar de Patacancha gemeenschap waar de dorpelingen, gekleed in hun typische kleding, ons een heerlijke lunch zullen aanbieden op basis van Andes-ingrediënten, hier maken we van de gelegenheid gebruik om even uit te rusten en wat energie op te laden.

Na onze ervaring in Patacancha zullen we verder afdalen via kleine bochten in de weg tot we het dorp Willoq bereiken. Hier laden we de fietsen in de auto en gaan we naar het archeologisch centrum van Pumamarca. Als we tijd hebben en de site willen bezoeken, hebben we 30 minuten om rond te wandelen in Pumamarca. We maken de fietsen klaar en dalen af door de vallei van Ollantaytambo, over uitgestrekte Andes-terrassen, langs de rand van de berg, terwijl we genieten van de zonsondergang richting de stad Ollantaytambo. We doorkruisen de oude straten van Ollantaytambo met tot op heden bewaard gebleven Inca-infrastructuur. Ons vervoer zal op het plein op ons wachten met koude biertjes om onze fietsdag te vieren.

Aan het eind van de dag nemen we de trein naar Aguas Calientes.

15

DAG 15

Machu Picchu - Ollantaytambo (O)

Vandaag bezoeken we Machu Picchu, het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 3 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen, foto’s te nemen of voor een optionele wandeling. Optionele wandelingen:

 • Beklimming Huayna Picchu berg (2.700 m, 50 min, steile helling)
 • De tempel van de maan (3-4 Hr)
 • De Inca Brug gelegen ten zuiden van Machupicchu (1 uur)

Al deze wandelingen zijn zonder gids duidelijk aangegeven en makkelijk te vinden.

In de namiddag nemen we de bus (15) naar Aguas Calientes, de stad waar we onze trein terug nemen naar de Heilige Vallei. Daarna worden jullie per privévervoer teruggebracht naar jullie hotel.

16

DAG 16

Vertrek Vanuit Cusco (O) - Einde Van De Tour

Op je laatste dag in Peru leer je hoe je je eigen chocolade maakt, van begin tot eind. Je leert over de geschiedenis van cacao in Peru en waarom het een van 's werelds grootste chocoladeproducenten is. Tijdens deze leuke les met een professionele chocolatier leer je alle stappen van het chocoladeproces van de cacaoboom uit de Peruaanse jungle. Je bereidt je eigen chocolade met allerlei combinaties zoals pinda's, rozijnen, kokos, koffie, quinoa en nog veel meer ingrediënten. Je leert ook hoe u twee soorten chocoladedranken kunt bereiden.

Aan het einde van deze belevenis kun je naar huis gaan met je eigen creaties om je familie en vrienden te laten proeven.

Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima.

’s Avonds aansluiting naar Brussel.

INCLUSIEF

 • Binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen.
 • Alle vervoer in privé verband zoals vermeld in het programma.
 • Alle overnachtingen met ontbijt inbegrepen.
 • Overige inbegrepen maaltijden: O= Ontbijt L=Lunch D= Diner
 • Alle excursies in privé verband, volgens programma met Nederlandstalige reisbegeleider en lokale Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken.

 

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken.
 • Reis- en bijstandsverzekering

Andere Reisdatum Gewenst?

Deze reis gaat door van 6 tot 21 september 2023 en biedt een gegarandeerde afreis vanaf 2 personen.

 

Wens je exact dezelfde reis te maken met je familie of vriendengroepje, maar op een andere datum? Of wil je hetzelfde programma laten herwerken op basis van *** hotels of ***** hotels? Laat het dan weten via het formulier en vermeld je precieze wensen in het veld 'Extra boodschap'.  In dat geval is je reservatie niet bindend. Salka Peru Travel contacteert je dan met een voorstel op maat. Hou er wel rekening mee dat beschikbaarheid op de door jou gekozen datums niet kan worden gegarandeerd en dat het tarief kan afwijken naargelang van de gekozen reisperiode.