Deel op Sociale Media

Oeganda Made in Belgium, 10-23 februari 2023

Begeleide vakantie met Belgische hoogtepunten, afreis gegarandeerd vanaf 4 deelnemers

De diversiteit van Oeganda is enorm. Van laagvlaktes tot bergen, van woestijn tot jungle – met de big 5 en de berggorilla’s. Maar het allerbelangrijkste zijn de fantastische mensen, met hun eeuwige glimlach. Maak kennis met Oeganda op deze bijzondere rondreis met Belgische toets, georganiseerd door Ying Ying Travel.

Tijdens deze rondreis “Oeganda Made in Belgium” verblijf je in Kampala in het mooie Kaazi Beach Resort dat gerund wordt door voormalig BRT-journaliste Els De Temmerman. Els vertelt je persoonlijk haar relaas over de kindsoldaten van Noord-Oeganda en het lovenswaardige project rond de problematiek van stunting. Verder logeer je tijdens deze rondreis voor 90% in lodges onder Belgisch management en als “Belgische” kers op de taart ga je in Kampala een keertje verpozen bij Le Château Brasserie Belge. Er zijn twee cruises, ééntje op de Nijl en een tweede over Kazinga Canel. Op een idyllisch plekje binnen Kibaale Forest geniet je van een ‘sundowner’ met snacks en een lekkere Oegandese cocktail. Als toppers zijn er de chimpansee- en gorilla trekkings in Kibaale en Bwindi. Zie je deze trekkings niet echt zitten, dan kies je voor de alternatieve programma’s met Bigodi, the ‘home of two tribes’ en de watervallentocht binnen Bwindi Nationaal Park.

Wie het pure, ongerepte Afrika wil ontdekken, kiest voor Oeganda! Of beter… Oeganda Made in Belgium! Dit alles onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleider.

Tarief

 • € 4.245 per persoon
 • Korting van € 25 voor leden van de Bij Landgenoten Club (beperkt tot 1x korting per gezin)
 • Toeslag single: € 675
 • Internationale vluchten inclusief!!

Nog vragen?

Heb je nog specifieke vragen over deze Met Landgenoten Reis? Contacteer ons dan via info@metlandgenoten.be. Of laat je mailadres achter in het formulier dat linksonder op je scherm verschijnt (enkel op desktop of laptop) of in het interesseformulier rechts (desktop) of onderaan (smartphone). We geven je mailadres dan door aan de organisator van deze reis, die je verder op de hoogte zal houden.

Met Landgenoten/Bij Landgenoten is niet de organisator van deze reis. De reisorganisator is een professional die over alle vereiste vergunningen, verzekeringen en beroepskennis beschikt. Deze organisator staat hieronder vermeld. Bij reservatie zal met deze organisator het reiscontract worden opgesteld, en ook met hem zullen de betalingen worden geregeld. Met Landgenoten/Bij Landgenoten treedt derhalve enkel op als promotor van deze reis.

14 dagen
12+
1

DAG 1

Verwelkoming door je Vlaamse reisleider op de luchthaven van Brussel Zaventem. Alle voorbereidingen zijn door Ying Ying Travel getroffen om incheck en andere formaliteiten zo vlot mogelijk te laten verlopen. Vlucht(en) van Brussel naar Entebbe.

Aankomst Entebbe. Hartelijke verwelkoming door onze lokale Engelssprekende gids en chauffeur. Transfer van de luchthaven van Entebbe tot Kampala (ca. 45 min.). Check-in bij Kaazi Beach Resort Kampala en overnachting.

2

DAG 2

Ontbijt bij Kaazi Beach Resort Kampala. Vrije voormiddag in het mooie resort.

Lunch op vrije basis vanop het ruime terras. Je geniet tijdens de lunch van het prachtige uitzicht over Lake Victoria.

In de namiddag is er alle tijd om een frisse duik te nemen in het zeer ruime openluchtzwembad. Tegen valavond regelt jouw Ying Ying Travel-reisleider een kanobootje om samen een tochtje van ca. 45/60 min. over Lake Victoria en rond Bulingungwe Eiland te maken. Vanaf het water geniet je nog des te meer van je 1ste zonsondergang in Oeganda.

Waarschijnlijk heb je in de loop van de dag al kennisgemaakt met de uitbaatster van Kaazi Beach Resort Els De Temmerman, in België vooral bekend als voormalig BRT-journaliste en oorlogsverslaggeefster. Els leeft, woont en werkt al vele jaren in Afrika.

Speciaal voor de deelnemers aan de Met Landgenoten Reis zal Els De Temmerman kort voor aanvang van het welkomstdiner ons in groep toespreken. Els brengt vanavond het relaas over de "Kindsoldaten van Noord-Oeganda". Bij momenten word je als luisteraar geconfronteerd met zeer aangrijpende en harde feiten, maar wij vinden dat ook dit deel van de geschiedenis van Oeganda tijdens onze reis aan bod mag komen. Door toedoen van vooral Els, maar ook van vele andere mensen die zich tomeloos hebben ingezet om deze kindsoldaten na vele onmenselijke gebeurtenissen zich terug enigszins mens te doen voelen, eindigt haar voordracht met hoopvolle en opnieuw lachende kindergezichtjes. De kans is groot dat je een traantje zal wegpinken. De bekende Amerikaanse acteur Nicolas Cage was na het aanhoren van het verhaal van Els alvast zeer ontroerd en geëmotioneerd.

Als welkomstdiner voorzien we ofwel een barbeque langs de oevers van Victoria Lake of (indien weekend) welkomstdiner vanaf het hoogste terras met enig mooi uitzicht over Victoria Lake. Tijdens het welkomstdiner zijn drankjes, waaronder wijn, inbegrepen.

2de overnachting bij Kaazi Beach Resort Kampala.

3

DAG 3

Na een heerlijk ontbijt van Kaazi Beach Resort check je uit en vervolg je de rondreis in noordwestelijke richting met als einddoel van deze dag Murchison Park.

Murchison Park wordt doorsneden door de Victoria Nijl die zich 45 meter over de overgebleven muur van de spleetvallei stort. Hierdoor ontstaan de dramatische Murchison Falls, het middelpunt van Murchison Park en het laatste evenement van een 80 kilometer lange stroomversnelling. Deze machtige watervallen transformeren de Nijl in een brede stroom die rustig naar Lake Albert stroomt. Dit gedeelte van de Nijl biedt een van de meest opmerkelijke natuurspektakels van Oeganda. Regelmatige bezoekers van de rivieroevers zijn olifanten, giraffen en buffels, terwijl nijlpaarden, nijlkrokodillen en watervogels permanente bewoners zijn.

Onderweg geef je je ogen de kost, zeker wanneer je kleine en soms wat grotere dorpjes passeert. Vele Oegandezen, maar zeker de kinderen, wuiven of roepen "how are you?" als ze "muzungu" (= blanken) zien voorbijrijden.

Na een 3-tal uren rijden en ongeveer 170 kilometer ten noorden van Kampala is er halte voorzien in het gebied Nakasongola. Hier ligt het Ziwa Rhino and Wildlife Sanctuary, de thuisbasis van een groot aantal zuidelijke witte neushoorns. Maar eerst hoog tijd voor de lunch!

Aansluitend bezoek aan de thuisbasis van de neushoorns van Oeganda. In het verleden was Noord-Oeganda beroemd om zijn dichte aantallen neushoorns. Tot het begin van de jaren zeventig was Murchison Falls NP een belangrijk bolwerk voor de zeldzame noordelijke witte neushoorns. Halverwege de jaren tachtig overleefden er helemaal geen neushoorns meer in Oeganda, voornamelijk als gevolg van commerciële stroperij en wetteloosheid. Het goede nieuws is dat neushoorns eindelijk terug zijn in Oeganda en elk jaar in gezonde aantallen toenemen. Acht zuidelijke witte neushoorns zijn tussen 2001 en 2006 opnieuw in Oeganda uitgezet. Zes van die neushoorns zijn naar Ziwa gebracht en sindsdien hebben ze in het reservaat in totaal meer dan 30 individuen gefokt.

Na het bezoek aan Ziwa vervolg je de reis tot Murchison Park (ca. 3u). Aankomst en check-in bij onze accommodatie Fort Murchison (of gelijkwaardig). Fort Murchison ligt in het voormalige wildreservaat Aswa Lolim, net buiten de noordelijke parkgrenzen van Murchison Falls National Park. Ook bij Fort Murchison kan je genieten van een heerlijke zwempartij in het openluchtzwembad.

Geniet van een lekker diner bij Fort Murchison. Aansluitend vrije avond en overnachting.

4

DAG 4

Ontbijt. Vroeg vertrek voor een Game Drive in Murchison Park. Je vertrekt op tijd omdat we zoveel mogelijk wildleven in het park willen zien. Je trekt er een volledige dag op uit. Dus neem je een lunchpakket mee voor onderweg.

Rond 14u00 inscheping voor een onvergetelijke boottocht op de Nijl. Later gaat het te voet of per landrover naar de top van Murchison Falls. De wandeling is kort, maar steil en met trapjes. Wie niet graag te voet gaat, neemt gewoon de terreinwagen. Geniet van het overweldigende uitzicht vanaf de top van de watervallen van Murchison.

In de late namiddag keer je voldaan en vast en zeker voorzien van een grote collectie mooie foto's terug naar Fort Murchison. Deze accommodatie roept het idee op van een geïsoleerde buitenpost uit de tijd dat Arabische handelaren het Afrikaanse achterland bezochten en legendarische ontdekkingsreizigers expedities leidden op zoek naar de bron van de Nijl. Gebouwd op de juiste plek en geïnspireerd door de historische achtergrond, is Fort Murchison anders dan alle andere accommodaties in Oeganda. De massieve toren, de aardekleurige muren, het vleugje Swahili-stijl... Enig!

Geniet van een heerlijk diner. Vrije avond om te relaxen. 2de overnachting bij Fort Murchison (of gelijkwaardig).

5

DAG 5

Na een lekker ontbijt check-out. Vervolg van je rondreis met als eindbestemming voor vandaag: Kibaale Forest.

Onderweg geniet je zoals steeds in Oeganda van het dagelijkse leven en de mensen die je op je weg tegenkomt. Soms stoppen we een keer om heerlijk vers fruit aan te kopen. De bananen zijn er werkelijk overheerlijk.

Na een 3-tal uren bereik je Hoima Town, gelegen in de westelijke regio van Oeganda. Pauze in deze aangename en snelgroeiende stad die zich op zo’n 30 kilometer van Lake Albert bevindt.

Rond 13u00 arriveer je op een erg leuke plek, temidden de bananenplantages, waar je bij een lokale familie een keer kan proeven van een "echte" Oegandese barbeque met overheerlijk varkensvlees, tomaat met ui, warme bananen, ... Dip het varkensvlees in een beetje zout en je zal verbaasd zijn van de smaak. Je mag zelf kiezen, maar jouw Ying Ying Travel-reisleider eet vandaag, net zoals de Oegandezen, met de handen. Authentieker kunnen we het niet maken. Na de barbeque maak je nog een wandeling in deze bijzondere streek met kleine dorpjes gelegen tussen de bananenplantages. Sla een praatje met de lokale mensen. De meeste Oegandezen spreken goed Engels. Nadien vatten we de wat langere maar opnieuw prachtige tocht (ca. 4u) in zuidwestelijke richting aan tot onze eindbestemming het Kibaale Forest Chimpansee- en kratermerengebied. Fotostops langs de uitgestrekte theevelden onderweg. In de verte zie je de Rwenzori Mountains aan de horizon verschijnen.

Deze biologisch diverse regio biedt onderdak aan nog eens 120 zoogdieren, waaronder verschillende soorten primaten zoals bavianen en chimpansees, evenals olifanten en antilopen. Er leven ongeveer 370 soorten vogels in Kibaale Forest, waaronder 23 endemische van de Albertine Rift. Het meest prominent onder de primaten van Kibaale is de toename van de chimpanseepopulatie van ongeveer 1.500 individuen, verdeeld in minstens een dozijn verschillende gemeenschappen, waarvan er 4 gewend zijn aan mensen.

Aankomst en check-in bij Kibaale Forest Lodge. Bij deze opnieuw "Belgische" accommodatie, gelegen net buiten het zuidelijke deel van Kibaale Forest National Park, mag je je opnieuw aan een hartelijke verwelkoming verwachten. Kibaale Forest Lodge grenst aan het Magombe-moeras, bekend om het Bigodi Wetland Sanctuary, en het is slechts 10 minuten rijden naar het Kanyanchu Visitor Centre, de plaats waar morgen (indien je hiervoor bij boeking van deze rondreis gekozen hebt) het chimpansee-parcours begint.

Tijdens een overheerlijk avondmaal praten we samen enthousiast na over opnieuw een dag vol avontuur en allerlei belevenissen. Relax avond en 1ste overnachting bij Kibaale Forest Lodge (of gelijkwaardig) in één van de prachtige safari-stijl accommodaties.

6

DAG 6

Lekker ontbijt.

Deze voormiddag heb je de keuze uit 2 activiteiten en deze keuze maak je op het moment van reservatie. We vragen dit omdat de permits voor de chimpansee trekking tijdig besteld moeten worden. Idem voor de gorilla trekking van dag 10 trouwens.

OPTIE 1: Onder begeleiding van een zeer ervaren gids ga je in de vroege ochtend in het regenwoud van Kibaale op zoek naar in het wild levende chimpansees. Tegelijkertijd met enkele andere teams, die continu via walkie talkie met elkaar communiceren, tracht je deze primaten op te sporen. De trekking door het regenwoud zelf is een belevenis op zich. Je ziet enorm brede boomstammen waarop chimpansees bij momenten al kloppend en krijsend een hels kabaal maken. Soms zie je zelfs voetstappen van olifanten die even voor jou op dezelfde plek passeerden. Het kan allemaal! Maar het moment waarbij je in het wild oog in oog staat met deze Afrikaanse mensapen ga je je leven lang koesteren. Werkelijk een fantastische ervaring! De chimpansee trekking is over het algemeen fysiek zwaarder dan de gorilla trekking. Chimpansees verplaatsen zich ook vaker en sneller dan gorilla's. Om deze reden hebben we een fantastisch alternatief voor deze voormiddag uitgewerkt en daar lees je alles over onder optie 2.

OPTIE 2 Schat je voor jezelf de chimpansee trekking fysiek iets te zwaar in, dan nemen we je deze voormiddag mee naar het dorp Bigodi, gelegen in de schaduw van het Rwenzori-gebergte, de beroemde "Mountains of the Moon". We hebben een mooi programma over het landelijke leven van de inwoners van Bigodi voor je uitgestippeld. Zo ga je zelf in een tuintje lokale groenten uitkiezen en nadien toont men hoe je deze groenten op de juiste manier moet klaarmaken. Locals vertellen verhalen over geboorte, huwelijk, ceremonies, clans en het traditionele leven in Bigodi, the "home of two tribes".

Praktisch: Aangezien je een keuze moet maken uit optie 1 of 2, worden deze kosten apart vermeld en afgerekend. Meer info hierover op deze webpagina onder inclusief/exclusief.

Lunch is vandaag eveneens inclusief en onder de vorm van een lunchpakket.

In de namiddag hou je het heerlijk rustig. Het Ying Ying Travel-team zoekt voor onze groep een gezellig en idyllisch plekje voor een "sundowner" met enkele snacks en een lekkere Oegandese cocktail uit. Daarna keer je terug naar Kibaale Forest Lodge voor een heerlijk diner.

Relax avond en 2de overnachting bij Kibaale Forest Lodge (of gelijkwaardig).

7

DAG 7

Heerlijk ontbijt.

Check-out en vervolg van je reis (ca. 2u 45min) tot de regio van Queen Elizabeth National Park, je eindbestemming van vandaag. Q.E. National Park stond aanvankelijk bekend als 'Kazinga National Park' voordat het in 1954 werd hernoemd ter herdenking van een bezoek van koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië.

Na de lunch volgt een spannende cruise op het Kazinga-kanaal. Vanop het water spot je tal van dieren zoals nijlpaarden, krokodillen en drinkende buffels langs de oevers. Deze cruise is uniek omdat je misschien wel het grootste aantal nijlpaarden tijdens de vaart tegenkomt. Het grote aantal vogelsoorten is verbazingwekkend met onder meer roze rug pelikanen, zadelbekooievaars, malachietijsvogels en zoveel meer.

Vandaag passeer je de kratermeren en gaat het langs de Mahoma Falls bij het Ndali kratermeer tot Queen Elizabeth National Park.

Aankomst en check-in in de 4de "Belgische" accommodatie van onze rondreis, The Bush Lodge. The Bush Lodge vormt een uitstekende uitvalsbasis voor je safari-activiteiten in het Queen Elizabeth National Park. De lodge is gebouwd volgens ecologische principes, de banda's zijn zo ontworpen en verdeeld dat privacy wordt gemaximaliseerd en het safari-aspect van de lodge wordt versterkt. Omgeven door het Nationaal Park en grenzend aan het Kazinga kanaal, heeft de lodge een werkelijk unieke setting. Dieren zwerven letterlijk het kamp in en uit en geluiden van nijlpaarden en hyena's vullen sterrenverlichte diners aan...

Hoog tijd dus voor een heerlijk diner. Relax avond aan het kampvuur en 1ste overnachting bij The Bush Lodge (of gelijkwaardig).

8

DAG 8

Best is dat we voor deze ochtend vooraf een ontbijtpakket bestellen omdat je goed op tijd deze safari game drive wil aanvatten. In de vroege ochtend zijn de meeste wilde dieren veel actiever. Dit keer verken je het Kasenyi gebied van Queen Elizabeth National Park.

Het safaridak van onze landrover gaat open en wie dit wil, kan al rechtstaand proberen zoveel mogelijk wilde dieren te spotten. Je kan hierbij rekenen op een jarenlange ervaring van onze chauffeurs en lokale gidsen. Zij weten heel goed waar we wanneer moeten zijn. In dit gebied zie je heel wat dieren, waaronder leeuwen, hyena's, buffels, Oegandese Kobs of antilopen, luipaarden en olifanten, evenals het ongrijpbare bosvarken.

Voor je naar je lodge terugkeert, is er nog een stop in één van de 11 vissersdorpjes, gelegen binnen het National Park. Deze mensen leven met en tussen de wilde dieren, wat toch wel zeer bijzonder is.

Retour naar The Bush Lodge voor opnieuw een heerlijk avondmaal. Lunch is vandaag eveneens inclusief.

Vrije avond en 2de overnachting bij The Bush Lodge (of gelijkwaardig).

9

DAG 9

Ontbijt. Uitchecken en vervolg van je reis in zuidelijke richting door de Ishasha sector van het National Park tot Bwindi Gorilla Land.

Er zijn 4 locaties binnen Bwindi Gorilla Land waar je een gorilla trekking kan maken. Buhoma is de meest noordelijke uitvalsbasis. Als we voor Buhoma permits voor de gorilla trekking verkregen hebben, logeer je ook in Buhoma en dan is de rijtijd van Queen Elizabeth NP tot Buhoma 3.5 uur. Krijgen we permits voor een meer zuidelijke basis binnen Bwindi Forest (Nkuringo, Rushaga of Ruhija), dan bedraagt de rijtijd 5 uur en logeer je ook in dat gebied. Deze langere rijtijd neem je er graag bij want de rit naar het centrale of zuidelijke gedeelte van Bwindi is wondermooi!! De permits waarover we beschikken, bepalen dus de accommodatie voor de 2 volgende overnachtingen in Bwindi. Lunch, onder vorm van een lunchpakket, is inclusief.

Bwindi National Park ligt in het zuidwesten van Oeganda aan de rand van The Rift Valley, de met mist bedekte heuvels van één van Oeganda's oudste en biologisch meest diverse regenwouden. Dit gebied is meer dan 25.000 jaar oud en bevat bijna 400 plantensoorten. Dit "ondoordringbare bos" is nog bekender geworden en uiteraard beschermd omwille van de naar schatting 459 berggorilla's. Verschillende van deze gehabitueerde groepen berggorilla's kunnen worden gevolgd dankzij zeer ervaren gidsen die ter onzer beschikking staan.

Bwindi werd in 1991 uitgeroepen tot Nationaal Park en enkele jaren later, in 1994, werd het gebied UNESCO Werelderfgoed.

Kunnen we de hand leggen op permits voor Buhoma, de meest noordelijke uitvalsbasis van Bwindi, dan logeer je bij Buhoma Haven Lodge. Deze lodge heeft vanaf haar terrassen het meest geweldige uitzicht over het regenwoud. De lodge ligt dicht bij het punt waar, althans voor de mensen die bij boeking deze keuze maakten, de gorilla trekking begint. Omdat dit domein eigendom van de gemeenschap is, keren alle gegenereerde winsten terug naar de lokale bevolking. Verblijf je in Buhoma Haven Lodge, dan draag je dus automatisch bij aan de ontwikkeling van deze gemeenschap. Hetzelfde principe geldt trouwens voor je verblijf bij Kaazi Beach Resort in Kampala, maar dan op een andere manier en hoe dat juist zit zal Els De Temmerman aan het einde van de rondreis zelf toelichten.

Check-in in de lodge van het gebied waarvoor we permits hebben. Buhoma Haven Lodge is een mogelijkheid. Diner, vrije avond en 1ste overnachting in Bwindi Gorilla Land.

10

DAG 10

Ontbijt in je lodge.

Deze voormiddag heb je de keuze uit 2 activiteiten en deze keuze maakte je reeds op het moment van reservatie van je reis. We vragen dit omdat de permits voor de gorilla trekking snel besteld moeten worden. Er worden maximaal 120 permits per dag voor gorilla trekkings uitgegeven. Daarom is het van groot belang dat we deze onmiddellijk nadat je je keuze gemaakt hebt bij UWA (= Uganda Wildlife Authority) in Kampala opvragen.

OPTIE 1: Onder begeleiding van een zeer ervaren gids ga je in de vroege ochtend op gorilla trekking. Een gorilla familie wordt door de Bwindi gidsen gekozen op basis van een inschatting van de fysieke mogelijkheden van onze groep trekkers. Het is moeilijk om vooraf na te gaan hoe lang het zal duren vooraleer je bij een familie toekomt. Dit kan variëren van een half uurtje tot enkele uren. Maar het lukt altijd bij de gorilla's, in tegenstelling tot bij de chimpansees waar er wel een zeer kleine kans op mislukken bestaat. De Bwindi gidsen geven voorafgaand aan de gorilla trekking een zeer duidelijke briefing over hoe je je in het nabijzijn van de gorilla's moet gedragen. Een belevenis om nooit meer te vergeten!

OPTIE 2: Als alternatief is er een minder zware wandeling in hetzelfde Bwindi Forest voorzien. De afstand en duur van de wandeling bespreken we de dag voordien in groep en wordt ingeschat op basis van uithoudingsvermogen en energieniveau van de deelnemers. De bedoeling van optie 2 is dat mensen die de gorilla trekking omwille van fysieke mogelijkheden niet meedoen, deze wandeling in hetzelfde woud zeker aankunnen en dus net als alle andere reizigers van de prachtige natuur kunnen genieten. Je volgt een vast traject binnen Bwindi Forest. Ga er vanuit dat het een rustige wandeling van 2 tot max. 4 uur wordt met regelmatige stops bij de meest idylissche plekjes. Tijdens deze wandeling zie je prachtige watervallen, heldere waterstromen.. mogelijk enkele bosolifanten, wilde zwijnen en kleine antilopen. Een mogelijkheid is om de wandelsafari via de Buhoma-Nkuringo Trail te doen. Deze duurt drie tot vier uur en loopt dwars door het park, verbindt de twee dorpen en biedt een indrukwekkend uitzicht op de mistige heuvels terwijl je de heuvels beklimt richting Nkuringo. Als we hier in groep voor kiezen, dan zal de chauffeur ons aan de andere kant van de heuvel oppikken. 

Praktisch: Aangezien je een keuze moet maken uit optie 1 of 2, worden deze kosten apart vermeld en afgerekend. Meer info hierover op deze webpagina onder inclusief/exclusief.

Lunch is vandaag eveneens inclusief en onder de vorm van een lunchpakket.

In de namiddag hou je het heerlijk rustig en keer je terug naar je lodge voor opfrissing en verpozing. Verblijf je in Buhoma en is er een optreden met traditionele dans door de lokale bevolking, dan laten we dit niet liggen.

Diner. Relax avond en 2de overnachting in dezelfde lodge.

11

DAG 11

Ontbijt in je lodge in Bwindi National Park. Check-out en vervolg van je rondreis richting Mbarara. Niet zo ver vóór Mbarara ligt het prachtige gebied van Nyore.

Hier in Nyore verblijf je 1 nacht alvorens je via Mbarara de cirkel van deze rondreis met aankomst in Kampala helemaal volmaakt. Check-in bij Nyore Hillside Retreat, een van Oeganda's meest verbluffende retreats met panoramische uitzichten in een rustige en gastvrije omgeving. Perfect voor iedereen die de culturele rijkdom van het Afrikaans hoogland wil ervaren.

Je geniet van de natuurpracht en van de wandelingen over de weelderige en eindeloos glooiende heuvels. Nyore Hillside Retreat heeft haar eigen koffiebranderij. Je bent meer dan welkom om de koffieplantage te bezoeken en om van deze koffie van eigen bodem te proeven. Je maakt een village walk naar het dorpje Nyore zelf. Sommige dagen in de week is er een lokale boerenmarkt en dan zie je de boeren onderhandelen om de beste prijs voor hun verse produkten. Je snuift de sfeer op van het lokale landelijke leven.

's Avonds geniet je van een heerlijk diner vanop het balkon van je retreat. Na slechts een paar minuten zie je een breed scala van vogelsoorten vanop het Nyore-balkon passeren. Frequent voorbijvliegende bezoekers zijn de populaire Groene Breedbek, de Rwenzori Turaco, de Geeloogdrongovliegenvanger en verschillende andere soorten. Enig toch!

Relax avond en overnachting Nyore Hillside Retreat.

12

DAG 12

Heerlijk ontbijt bij Nyore Hillside Retreat. Aansluitend vervolg van je reis richting Mbarara met eindbestemming de hoofdstad van Oeganda en tevens vertrek- en eindpunt van deze tour, Kampala.

Onderweg stop je bij de Oeganda Evenaar waar je zeker de beroemde iconische foto moet maken op de scheidingslijn tussen het noordelijk en het zuidelijk halfrond. Met één been sta je dan in het noordelijk en met het andere been in het zuidelijk halfrond. Hier op de Evenaar is de lunch voorzien en inclusief. Neem je tijd om een keer te kuieren langs de verschillende winkeltjes met allerlei souvenirs voor de thuisblijvers.

Daarna rij je nog anderhalf uur door tot Kampala om opnieuw in te checken bij Kaazi Beach Resort. De rest van de namiddag en de avond is vrij. Geniet van een heerlijke zwempartij in het mooie zwembad van Kaazi Beach Resort of van een gezellig terrasje met zicht op Lake Victoria.

Avondmaal is dit keer op vrije basis zodat je zelf een keuze kan maken uit het brede aanbod van de menukaart van Kaazi Beach Resort. Tip: proef de gegrilde vis een keer!

Relax avond en overnachting bij Kaazi Beach Resort Kampala.

13

DAG 13

Ontbijt bij Kaazi Beach Resort.

Daarna begin je aan een geleide stadsverkenning van Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Kampala is een mix tussen traditioneel en modern Afrika. Naast tal van lokale markten zijn er ook moderne gebouwen en Kampala kent een bruisend uitgaansleven. Je ervaart de drukte, het hectische verkeer, het leven op straat met de vele verkopers, ... Onze tour gaat langs oude kathedralen, de grote moskee, het koninklijk paleis en je brengt een bezoek aan het Parlement van het Koninkrijk Boeganda.

Stop ter verpozing bij Chateau Belge waar je op vrije basis iets kan drinken of een snack kan bestellen. Nadien retour naar Kaazi Beach Resort.

Deze avond (of nacht) is er de terugvlucht naar Europa. Je hebt de volledige dag en avond je kamer ter beschikking want deze is ook voor de 2de nacht geboekt. In de namiddag heb je de gelegenheid je bagage alvast voor te bereiden, maar je kan ook nog heerlijk relaxen aan het zwembad, in de sauna of gebruik maken van de splinternieuwe fitnessruimte.

Voor aanvang van het afscheidsdiner volgt er zoals beloofd nog een voordracht van 1 uur door Els De Temmerman over haar project Food for Thought rond de problematiek van stunting. Stunting betekent dat kinderen niet in een normaal tempo groeien. Ze zijn te klein voor hun leeftijd. Maar het is veel meer dan dat. Kinderen met een achterstand hebben een zwak immuunsysteem en een slechte gezondheid. Ze hebben meer kans om ziek te worden of te overlijden aan infecties, zoals diarree, malaria, mazelen en longontsteking. Stunting tast niet alleen het lichaam van kinderen aan, maar ook hun hersenen. De hersenen ontwikkelen zich niet normaal. In Oeganda gaat slechts één op de vier kinderen die naar de basisschool gaan door naar de middelbare school. Stunting is onomkeerbaar. Zodra het kind de leeftijd van twee jaar bereikt, kan de schade die door dwerggroei is aangericht niet ongedaan worden gemaakt. In Oeganda treft dwerggroei een op de drie kinderen onder de vijf jaar. Dit betekent dat in 2015 2,2 miljoen kinderen onvolgroeid waren. Stunting wordt voornamelijk veroorzaakt door gebrek aan voedsel, of beter gezegd, gebrek aan essentiële voedingsstoffen in het voedsel. Stunting begint in de baarmoeder, voordat de baby wordt geboren. Wat de moeder tijdens de zwangerschap eet, bepaalt of haar kind onvolgroeid zal zijn of niet. Het probleem in Oeganda is niet zozeer gebrek aan voedsel, maar gebrek aan variatie aan voedsel. Mensen eten elke dag hetzelfde: posho en bonen, matooke en bonen, of cassave en bonen. In de meeste delen van Oeganda is gezond voedsel verkrijgbaar. Stunting is een kwestie van gebrek aan kennis over voeding en gebrek aan toegang tot gezond voedsel. Het is niet te genezen, maar kan worden voorkomen. Rond deze ontzettend belangrijke problematiek verricht Els De Temmerman in Oeganda fantastisch werk. Els vertelt er ons in eigen persoon ter plaatse alles zelf over. Deze voordracht zal je, net als deze van de kindsoldaten van Noord-Oeganda, niet onberoerd laten.

De reis zit er nog niet op. Er wacht nog een heerlijk afscheidsdiner met wijn en andere drankjes inclusief. Samen met gids, chauffeur en medereizigers blik je terug op een onvergetelijk avontuur in de Parel van Afrika. Het land en vooral de mensen zullen je vast en zeker nog lang bijblijven.

Later op de avond check-out Kaazi Beach Resort en transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Europa. Afscheid van je gids en chauffeur op de luchthaven van Entebbe.

14

DAG 14

Retourvlucht naar Brussel. Aankomstuur afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij en bijhorend vluchtschema.

Einde van je 14-daagse rondreis Oeganda Made in Belgium.

INCLUSIEF

 • Internationale vluchten naar Entebbe en terug
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van de internationale vluchten
 • Vervoer ter plaatse met terreinwagen
 • 4 overnachtingen Kaazi Beach Resort Kampala
 • 2 overnachtingen Fort Murchison Lodge of gelijkwaardig
 • 2 overnachtingen Kibaale Forest Lodge of gelijkwaardig
 • 2 overnachtingen Queen Elizabeth The Bush Lodge of gelijkwaardig
 • 2 overnachtingen Bwindi NP Buhoma Haven Lodge of gelijkwaardige lodge afhankelijk van locatie gorilla trekking
 • 1 overnachting Nyore Hillside Retreat of gelijkwaardig
 • Ying Ying Travel reisleider van bij aanvang tot einde van de reis
 • Alle excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gids
 • Voordrachten Els De Temmerman: Dag 2 Kindsoldaten in Noord-Oeganda - Dag 13 Food for Thought & Stunting
 • Alle toegangsgelden, tenzij aangegeven als optioneel: chimpansee- & gorilla trekking en de 2 alternatieven van deze trekkings
 • Alle transfers vermeld in programma (hotel/luchthaven/hotel)
 • Alle overnachtingen en maaltijden van chauffeur en gids gedurende de volledige rondreis
 • Vol Pension met uitzondering van Lunch dagen 2 & 13 / Diner dag 12
 • Toegang tot alle Nationale Parken: Murchison Falls NP, Kibaale Forest NP, Queen Elizabeth NP & Bwindi Gorilla Land NP
 • Bootcruise op de Nijl
 • Hiking top van Murchison Falls
 • Bootcruise Kazinga Canal
 • Ziwa Rhino Sanctuary
 • Sundowner Kibaale Forest met snacks, wijn en andere drankjes
 • Village Walk Nyore
 • Geleid bezoek halve dag Kampala City
 • Tocht per kanoboot dag 2 over Lake Victoria en rond Bulingungwe Eiland
 • Welkomstdiner Kaazi Beach Resort met wijn en andere dranken
 • Afscheidsdiner Kaazi Beach Resort met wijn en andere dranken
 • Infomoment vóór afreis

 

EXCLUSIEF

 • Chimpansee trekking permit (*): 200 USD pp + transactiekost (ten laste vd deelnemer) - Optie 2: Bigodi "home of 2 tribes": 15 USD pp
 • Gorilla trekking permit (*): 700 USD pp + transactiekost (ten laste vd deelnemer) - Optie 2: Bwindi Forest wandeling: 60 USD pp
 • Niet inbegrepen maaltijden
 • Dranken bij de maaltijden tenzij anders vermeld
 • Andere persoonlijke uitgaven
 • Transfer naar de luchthaven van vertrek en terugkomst (vrijblijvend voorstel via Ying Ying Travel)
 • Visumkost Single Entry Oeganda (50 USD)
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Verplichte fooi: € 60,- (cash in euro & in Oeganda af te rekenen met de YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs en gidsen betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens nog fooien/tips)

 

OPMERKINGEN

 • Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour en twee lege opeenvolgende pagina's in je paspoort)
 • Visum Oeganda Single Entry verplicht en enkel te verkrijgen met bewijs van inenting tegen gele koorts
 • De accommodaties in het programma zijn indicatief en op basis van beschikbaarheid. Indien de vermelde accommodatie onvoldoende beschikbaarheid heeft, dan verblijf je steeds in een gelijkwaardige accommodatie.
 • Enkele weken voor afreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvende vertrekvergadering. Deze bijeenkomst geeft je de kans om de andere deelnemers al een keer voor afreis te ontmoeten en je kan met al je vragen bij je reisleider terecht.

Andere Reisdatum Gewenst?

Deze reis gaat door van 10 tot 23 februari 2023 en biedt een gegarandeerde afreis vanaf 4 personen.

 

Wens je exact dezelfde reis te maken met je familie of vriendengroepje, maar op een andere datum? Laat het dan weten via het formulier en vermeld je precieze wensen in het veld 'Extra boodschap'. In dat geval is je reservatie niet bindend. Ying Ying Travel contacteert je dan met een voorstel op maat. Hou er wel rekening mee dat beschikbaarheid op de door jou gekozen datums niet kan worden gegarandeerd en dat het tarief kan afwijken naargelang van de gekozen reisperiode.