Deel op Sociale Media

Indonesië: Natuur & Cultuur, 15-29 mei 2023

Begeleide rondreis in Indonesië, Nederlandstalig begeleid

Deze bijzondere reis naar Indonesië werd samengesteld door Reis Met Mij.

 

Tijdens deze Nederlandstalig begeleide groepsreis bezoeken we drie regio’s: Bali, Java en East Nusa Tenggara. We maken twee binnenlandse vluchten om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. Deze reis wordt begeleid door Maxim (Nederlandstalig) en de Indonesische gids Elma. 

 

 

Tijdens deze groepsreis gaan we wandelen, fietsen, surfen (optioneel), tempels bezoeken, eten, dolfijnen spotten, vulkanen beklimmen, lekker lui op het strand liggen en we eindigen in het oosten van Indonesië op Flores. Daar gaan we met een boot drie dagen (twee overnachtingen) varen en snorkelen. De boot heeft maar plaats voor tiental personen. Duik vanop het dek het blauwe water in en zwem tussen manta’s.

 

Tijdens onze natuur en cultuur groepsreis gaan we ook 2 vulkanen op Java beklimmen: Bromo en Ijen. Bromo is makkelijk, maar Ijen vereist toch een goede conditie en is optioneel. De klim naar de krater van Bromo is maar kort en kan iedereen aan. De vulkaan Ijen beklimmen we ‘s nachts omdat we afdalen in de krater om het blauwe vuur te zien dat ontstaat door een chemische reactie van de sulfer die in de vulkaan wordt ontgonnen. Wie deze pittige tocht niet wil doen, mag gewoon ’s nachts blijven slapen.

 

We nemen tijdens de reis 2 binnenlandse vluchten om de reistijd in te korten en zoveel mogelijk te genieten en zo veel mogelijk te zien. De reis begint op Bali in het zuiden waarbij we langzaam via Ubud naar het noorden rijden. Daar gaan we baden in vulkanische bronnen en fietsen op het platteland. Vervolgens de ferry van Bali naar Java waarbij we twee vulkanen op Java bezoeken. Van Surabaya nemen we een binnenlandse vlucht naar Labuan Bajo in het oosten van het eiland Flores, waar we drie dagen met een boot gaan varen, snorkelen en verlaten eilanden bezoeken. Je zal de gevaarlijke komodovaraan zien en je wandelt er over het eiland onder begeleiding van een lokale gids.

 

Deze reis is geschikt voor alle leeftijden. Door de combinatie van natuur, actie en cultuur is de reis erg gevarieerd. Dit is een actieve vakantie, afgewisseld met prachtige stranden. Deze reis is ook zeer geschikt voor families met kinderen. De maximale grootte van de groep is 15 personen.

 

OPGELET: Voor deze groepsreis hebben we minstens 4 personen nodig voor Nederlandstalige begeleiding door Maxim. De reis gaat ook door als er minder dan 4 personen zijn, maar dan met onze Indonesische gids die dan in het Nederlands gidst.

Tarief

 • € 1.750 per persoon
 • Korting van € 20 voor leden van de Bij Landgenoten Club (beperkt tot 1x korting per gezin)
 • Toeslag single: € 250

Nog vragen?

Heb je nog specifieke vragen over deze Met Landgenoten Reis? Contacteer ons dan via info@metlandgenoten.be. Of laat je mailadres achter in het formulier dat linksonder op je scherm verschijnt (enkel op desktop of laptop) of in het interesseformulier rechts (desktop) of onderaan (smartphone). We geven je mailadres dan door aan de organisator van deze reis, die je verder op de hoogte zal houden.

Met Landgenoten/Bij Landgenoten is niet de organisator van deze reis. De reisorganisator is een professional die over alle vereiste vergunningen, verzekeringen en beroepskennis beschikt. Deze organisator staat hieronder vermeld. Bij reservatie zal met deze organisator het reiscontract worden opgesteld, en ook met hem zullen de betalingen worden geregeld. Met Landgenoten/Bij Landgenoten treedt derhalve enkel op als promotor van deze reis.

15 dagen
7+
1

DAG 1

Denpasar - Balangan Beach
De eerste dag van onze natuur en cultuur groepsreis Indonesië is een rustmoment, want je zal een lange vlucht achter de rug hebben. Je boekt zelf de internationale vlucht en je wordt opgewacht aan de luchthaven van Denpasar (Bali).  In principe ben je vrij zelf jouw vlucht te boeken, waardoor verschillende reizigers op verschillende tijdstippen aankomen.  Heb je hulp nodig om een vlucht te boeken, dan helpt één van onze Nederlandse of Belgische partners jou hierbij.   We logeren nabij Balangan Beach, gelegen op het platteland zonder hoogbouw. Kleine schattige hotelletjes waar vooral surfers verblijven.  Je kan genieten van de tuin en zwembad of een wandeling maken naar het nabijgelegen stand met indrukwekkende rotsformaties.
2

DAG 2

Uluwatu - Bingin Beach
‘s Morgens een wandeling nabij het strand.  Daarna een half uurtje rijden naar het GWK park. Een nieuwe attractie in Bali waarbij men een gigantisch beeld van de god Vishnu  in een prachtig park heeft gebouwd. Lunchen doen we in een lokaal restaurant Nasi Campur met uitgebreid buffert en verse vruchtensappen.  Na de lunch een half uurtje rijden naar de Uluwatu tempel. Dit is één van de belangrijkste tempels van Bali, gelegen aan de rand van een klif.   Indrukwekkend zeezicht.  Opgelet voor de apen, want die stelen zonnebril en eten! Daarna naar Bingin beach: een klein verborgen strandje waar enkel ervaren surfers komen.   Je hebt er enkele kleine restaurantjes gebouwd op de kliffen.  Namiddag genieten van zee en strand.   Heerlijke barbecue op strand bij zonsondergang.
3

DAG 3

Balangan - Ubud
Na het ontbijt rijden we naar Ubud gelegen op een tweetal uren rijden. Onderweg stoppen we in een textielfabriek waar traditionele batik wordt gemaakt.  Iets verder houden we halt aan de Tegenugan waterval  en een prodcutieplaats waar ze houten decoratie maken. In Ubud vind je enkele van de mooiste hindoe tempels op Bali: het voormalige koninklijke paleis en Saraswati tempel (met lotus meer). Ubud heeft een gezellig centrum met marktje om gezellig te kuieren en winkelen. Heel veel soorten restaurants.  We bezoeken een snackbar waar enkel zoetigheid wordt verkocht gemaakt van kokosnoot. Heerlijk.  Je wil er gewoon blijven.  We bezoeken er ook het Monkey Forest waar je vooral ondeugende apen aantreft die maar al te graag jouw spullen stelen. Opletten dus!  Je krijgt één uur oliemassage aangeboden. Perfect om te relaxen en de dag mee af te sluiten.
4

DAG 4

Ubud
We gaan een mooie wandeling van een tweetal uren maken na het ontbijt op de Campuhan heuvelrug. Glooiend landschap met rijstvelden en palmbomen. Na de lunch een brok cultuur tijdens onze rondreis waarbij we verschillende hindoe tempels bezoeken: Goa Gajah, Gunung Kawi en Tirta Empul.   Vooral Goa Gajah spreekt tot de verbeelding. Er is een grot waarvan de ingang gemaakt is als de muil van een olifant.  In Tirta Empul nemen we samen met de hindoes een ritueel bad in de bronnen.
5

DAG 5

Ubud - Amed
We gaan een kruidentuin bezoeken waar je de vanilla bloem, koffieplanten, peperboom, kruidnagelboom en nog veel meer ziet.  Je kan er van alles proeven, waaronder ook de luwak koffie. We rijden naar de minder gekende oost-kust van Bali. Hier nauwelijks toerisme met slechts enkele kleine hotels. Onderweg stoppen we in de Besakih Great Temple met op de achtergrond zich top de vulkaan.  Waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende tempels tijdens deze Bali reis.   Iets verder ligt de tuin van Tirta Ganga waar je via stapstenen over het water kan wandelen. Net voor we Amed binnenrijden bezoeken we de lokale markt van Chulik waar de mensen komen winkelen.   Aangekomen in Amed brengen we de rest van de dag door aan het strand en in het hotel dat op 1 minuut wandelen van het strand ligt.
6

DAG 6

Amed - Lovina
Van Amed rijden we een drietal uren via de kustlijn naar Lovina. Onderweg stoppen we op in een tempel gelegen langs de zee.  De gids is een lokale priester die een beetje Nederlands spreekt. Lovina ligt in het noorden van Bali met weinig of geen golven.  In Singaraja bezoeken we de lokale markt.  Je hebt hier een heel ander gevoel dan het zuiden.   Een heel ander Indonesië. Na de lunch rijden we naar de warmwaterbronnen van Banjar waar we heerlijk baden in het vulkanisch verwarmde water.
7

DAG 7

Lovina - Munduk
 We staan op voor de zondsopgang en gaan met een klein bootje de zee op. Van zodra de zon opkomt zal je dolfijnen in grote groepen boven water zien komen.  Optioneel kan je hier ook snorkelen in het heldere water. We rijden na het ontbijt de heuvels in naar Munduk.  Onderweg stoppen we eerst in een boeddhistische tempel met stupa.  Munduk heeft is een stuk frisser en er valt meer regen. We gaan een kleine wandeling maken in de rijstvelden en zwemmen in een rivier met natuurlijke glijbaan.  Logeren doen we in de rijstvelden in kleine gezellige hutjes.
8

DAG 8

Lovina - Banyuwangi
We rijden naar het westen van Bali en nemen de ferry naar Java. Een korte overzet waar we een nieuw luik van onze groepsreis beginnen. Java is een eiland met vooral moslims en dat merk je ook. Je zal bijna overal vrouwen met een hoofddoek zien en het bier vloeit er niet zo rijkelijk als in Bali.  We rijden naar de voet van de Ijen vulkaan waar we logeren op het platteland. We gaan er wandelen tussen de rijstvelden. We doen het rustig aan want rond middernacht worden we opgepikt door het lokale team die ons met een jeep dichter bij de Ijen vulkaan brengen.  Dit is een optionele acitviteit en behoorlijk pittig want je klimt tot aan de rand van de krater. Dan daal je via een klein padje af tot aan de bodem van de vulkaan waar sulfergassen uitspuiten. Er is ook een kratermeer met zuur water. We doen deze activiteit 's nachts omdat je dan het magische blauwe vuur ziet van de reactie van de sulfergassen.  Vergeet niet dat deze krater de werkplaats is voor arbeiders die hard labeur verrichten en brokken sulfer de krater uitdragen.
9

DAG 9

Banyuwangi - Bromo
Van Banyuwangi naar het Bromo Tengger Semeru National Park is een autorit van vier uren. Waarschijnlijk ben je moe van de lange nacht.  Ideaal om een dutje te doen op de bus. We doen het daarom rustig aan.  We logeren in een gezellige guesthouse in een heuvelachtig landschap.  De actieve Bromo vulkaan ligt op 2300m. 
10

DAG 10

Bromo - Surabaya
De meeste reisorganisaties gaan 's morgens vroeg voor de zonsopgang naar de Bromo vulkaan. Dit maakt het erg druk en minder aantrekkelijk. Wij slapen lekker uit en gaan 's morgens eerst naar de Madikaripura waterval gelegen in een diepe vallei.  Neem je poncho mee, want je wordt zeker nat.   Het is een wandeling door het groen van de jungle waarbij we een rivier volgen.   Na de lunch rijden we dan naar de Bromo vulkaan. Eén van de hoogtepunten van deze Indonesië groepsreis. Eerst gaan we naar de krater (makkelijk via een trap). We rijden ook met een jeep rondom de vulkaan.   Indonesië is zo divers en heeft zo veel te bieden. In de late middag rijden we naar Surabaya, de tweede grootste stad van Java. Van daaruit kunnen we makkelijk beginnen aan het derde luik van onze groepsreis: Flores!  De rit naar Surabaya duurt een tweetal uren.  We slapen in een comfortabel hotel in het centrum.
11

DAG 11

Surabaya - Labuan Bajo (Flores)
Om 11u vliegen we met Batik Air naar Labuan Bajo, in het westen van het eiland Flores.  De vlucht duurt anderhalf uur en brengt je naar een onder bevolkt en ongekend stuk van Indonesië.  Qua infrastructuur is Flores heel beperkt. Veel gebieden hebben geen wegen, noch elektriciteit.  Weinig of geen verkeer. Er rijden zelfs geen taxi's rond. Ons hotel kijkt uit over de baai met boten en talloze eilandjes.  We gaan naar een schattig strandje met gezellige bar. 's Avonds kan je eten op straat in de haven waar lokale vissers barbecue doen.
12

DAG 12

Boot: Padar, Pinkbeach, Manta Point, Gili Lawa/Siaba
We gaan aan land naar een klein eilandje met een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden. De gids heeft een drone en een gopro mee, dus worden de mooiste beelden geschoten. We gaan ook een eerste keer snorkelen. Langsheen de stijger zie je ook enorme zeesterren. De zonsondergang is wel een heel speciaal want je ziet tienduizenden enorme vleerhonden wakker worden en  rondvliegen.
13

DAG 13

Boottocht: Padar, Pinkbeach, Manta Point, Gili Lawa/Siaba
Het zicht 's morgens in meer dan indrukwekkend.  We make een korte klim naar Padar eiland. Ga snorkelen in de koraalriffen voor het roze strand. De roze kleur ontstaat door de kleine stukjes koraal.  De kans is groot dat we manta's zien zwemmen. Deze enorme vissen eten plankton.  Klik hier voor een video voor het snorkelen met een manta.  We proberen ook naar Komodo eiland te trekken om de Komodo varaan te spotten.  Vanaf 2020 zou dit eiland tijdelijk gesloten worden voor bezoekers.   Het is nog niet definitief beslist door de overheid omdat er een juridische procedure loopt.  Indien we niet naar Komodo gaan zullen we op Rinca deze enorme reptielen gaan zoeken. 
14

DAG 14

Boottocht en vlucht naar Bali
's Morgens gaan we nog voor de laatste keer snorkelen.  Rond 11u zijn we in de luchthaven. Rond de middag vliegen we terug naar Bali.  Laatste dag ben je vrij. Je verblijft in Seminyak, met talloze winkeltjes en trendy bars en restaurants zoals La Fevela. Perfect om te gaan winkelen. Optioneel kan je hier ook nog surflessen volgen.
15

DAG 15

Terugvlucht
We voeren je naar de luchthaven. Einde van de groepsreis.  Indien gewenst kan je nog enkele dagen bijboeken voor een strandvakantie om lekker te genieten.

INCLUSIEF

 • Maxim als reisleider (Nederlandstalige begeleiding)
 • Lokale gids
 • Alle overnachtingen (tweepersoonskamer met ontbijt - behalve 1 ontbijt in Labuan Bajo)
 • 2 binnenlandse vluchten (Surabaya - Labuan Bajo - Denpassar)
 • Alle transport (busje)
 • Ferry
 • Uitstap Bromo vulkaan (met jeep)
 • Massage
 • 3 dagen boottocht (snorkelen, tickets nationale parken en maaltijden inclusief) - cabine is gedeeld
 • Dolfijnen spotten

 

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht (Bali - Denpasar)
 • Alle andere maaltijden en dranken
 • Annulatieverzekering (30 euro per persoon)
 • Uitstap Ijen: ticket nationale park, jeep, gids, masker (40 euro)
 • Tickets tempels (30 euro)
 • Single toeslag voor deze reis bedraagt 250 euro voor de hotels. Voor de bootreis deel je een kamer met andere personen. Indien je alleen wenst te slapen tijdens de bootreis, gelieve ons hiervoor te contacteren.

Andere Reisdatum Gewenst?

Deze reis gaat door van 15 tot 29 mei 2023.

 

Wens je exact dezelfde reis te maken met je familie of vriendengroepje, maar op een andere datum? Of wil je hetzelfde programma laten herwerken op basis van je eigen wensen? Laat het dan weten via het formulier en vermeld je precieze wensen in het veld 'Extra boodschap'.  In dat geval is je reservatie niet bindend. Reis Met Mij contacteert je dan met een voorstel op maat. Hou er wel rekening mee dat beschikbaarheid op de door jou gekozen datums niet kan worden gegarandeerd en dat het tarief kan afwijken naargelang van de gekozen reisperiode.