Deel op Sociale Media

Georgië Met Landgenoten, 17-29 juli 2023

Begeleide rondreis in Georgië, Nederlandstalig begeleid

Deze bijzondere reis naar Georgië werd speciaal voor ‘Met Landgenoten’ samengesteld door Gorgeous Trips.

 

Tijdens deze Nederlandstalig begeleide groepsreis voor max. 7 personen ontdek je de hoogtepunten van Georgië. De rondreis gebeurt per minivan en een stukje per trein.

 

Hoogtepunten van de reis zijn o.a. Tbilisi, Ananuri, Kazbegi, de Ateni kloof, Uplistsikhe, Akhaltsikhe, Vardzia, Kutaisi, de Okatse kloof en Batumi. Wandelaars zullen tijdens deze reis zeker aan hun trekken komen.

 

OPGELET: Voor deze groepsreis geldt een maximum van 7 personen.

 

Dit is een op en top ‘Met Landgenoten Reis’: alle medereizigers zijn landgenoten én de begeleiding gebeurt in het Nederlands door reisleider Simon.

Tarief

 • € 1.999 per persoon
 • Korting van € 20 voor leden van de Bij Landgenoten Club (beperkt tot 1x korting per gezin)
 • Toeslag single: € 399

Nog vragen?

Heb je nog specifieke vragen over deze Met Landgenoten Reis? Contacteer ons dan via info@metlandgenoten.be. Of laat je mailadres achter in het formulier dat linksonder op je scherm verschijnt (enkel op desktop of laptop) of in het interesseformulier rechts (desktop) of onderaan (smartphone). We geven je mailadres dan door aan de organisator van deze reis, die je verder op de hoogte zal houden.

Met Landgenoten/Bij Landgenoten is niet de organisator van deze reis. De reisorganisator is een professional die over alle vereiste vergunningen, verzekeringen en beroepskennis beschikt. Deze organisator staat hieronder vermeld. Bij reservatie zal met deze organisator het reiscontract worden opgesteld, en ook met hem zullen de betalingen worden geregeld. Met Landgenoten/Bij Landgenoten treedt derhalve enkel op als promotor van deze reis.

13 dagen
7+
1

DAG 1

Vertrek

Vertrek vanuit Amsterdam/Brussels naar Tbilisi.  Na aankomst op de internationale luchthaven van Tbilisi wordt u opgewacht door een chauffeur, die u naar uw hotel zal brengen. Het is ongeveer 20 minuten rijden van het vliegveld naar het centrum van de stad.  Onderweg kunt u al een deel van de stad aanschouwen.

Overnachting in een hotel in Tbilisi.

(-/-/-)

2

DAG 2

Tbilisi

Na het ontbijt en het introductieverhaal van de gids is het tijd om de stad ‘die van je houdt’ te zien. U kunt meteen voelen dat deze stad een lange geschiedenis heeft wat betreft multiculturele relaties en het is nog steeds de brug tussen Europa en Azië. Wandelend door het oude gedeelte van de stad kunt u de rijke historie in u opnemen en meer leren over z’n speciale, religieuze status: iedereen is hier welkom. Dat is ook de reden dat u verschillende religieuze gebouwen gaat zien en bezoeken: kerken, synagoge, moskee. En niet alleen religieuze gebouwen zullen uw aandacht trekken, maar ook de beroemde 19e eeuwse huizen met hun kleurrijke balkons. De rondleiding door de stad gaat ook omhoog naar het standbeeld van Moeder Georgië en het oude kasteel Narikala (4e eeuw), waarvandaan u kunt genieten van prachtige vergezichten over de stad.

Een ander hoogtepunt zijn de zwavelbaden; bekend om hun ontspannend effect op uw geest na een lange dag vol van indrukken. Misschien kunt u het zelf eens proberen? Wij zien enkel de buitenkant, maar u kunt op eigen gelegenheid natuurlijk teruggaan en zelf een zwavelbad nemen.

Voor de lunch gaan we met de ‘funicular’ (mede door Belgische ingenieurs geconstrueerd) naar het Mtatsminda park vanwaar we een prachtig overzicht hebben over de stad.

In 1896 kwam de manager van "Konki" van de stad Tbilisi, de Belgische ingenieur Alphonse Roby, op het idee om de kabelbaan te bouwen. De beslissing werd genomen door het zelfbestuur van de stad in juli 1900, en het was toen dat er een overeenkomst werd getekend met de Belgische naamloze vennootschap, volgens welke dit bedrijf de kabelbaan zou bouwen en 45 jaar lang zou exploiteren, en vervolgens gratis zou overhandigen aan de stad.

Na de lunch kunnen we nog (optioneel) het Nationaal Museum ofwel museum van Georgië bezoeken.  Daar bevindt zich de goudschat van Georgië, een werkelijk unieke collectie. Een hoogtepunt dat u niet mag missen.

Overnachting in een hotel in Tbilisi.

(O/L/-)

3

DAG 3

Tbilisi – Kazbegi/Stepantsminda

Het is tijd om het Grote Kaukasus-gebergte te verkennen, rijdend op de eeuwenoude militaire hoofdweg richting Rusland. De eerste stop is het versterkte fortcomplex Ananuri (17de eeuw), vanwaar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het Jinvali waterreservoir. Daarna is het tijd om het Kazbegi National Park te ontdekken. Als u aankomt bij het charmant gelegen stadje Stepantsminda, ook wel bekend als Kazbegi, zult u de indrukwekkende en heilige Mt. Kazbek (5047m) zien. Kijkend naar de berg, die hopelijk niet te veel in de wolken ligt, ziet u ook op de heuvel voor u ons wandeldoel voor vandaag: Gergeti Drievuldigheidskerk (14e eeuw).

Het is mogelijk om op eigen gelegenheid een 4x4 te huren (ongeveer 25 euro per jeep) om naar de kerk te rijden of u kunt er ook heen wandelen (wandeltijd 2 uur, 30 min. ↑ ↓ 400 m.).

Opmerking: deze dag is het mogelijk om te paragliden dichtbij Gudauri (prijs ± 90 euro/pp).

Reistijd: 3 uur.

Overnachting in het designhotel ‘Rooms’ in Kazbegi.

(O/-/-)

4

DAG 4

Kazbegi – Bazaleti – Ateni  

De eerste stop vandaag is het Bazaleti meer, waar het mogelijk is om te ontspannen aan of in het water.

Daarna rijden we terug naar het laagland, richting Gori. Dit is het stadje waar Josef Dzhugashvili (Stalin) werd gebore. We kunnen hier het Stalin museum bezoeken; een uniek museum dat bijna niets negatiefs vertelt over Stalin. Voor het museum staat het oorspronkelijk ouderlijk huis van Stalin en naast het museum vindt u zijn treinwagon.

Vervolgens gaan we naar de Ateni kloof, waar ‘in the middle of nowhere’ ons klein, gezellig ‘hotel’ met wijnkelder op ons wacht. Daar nuttigen ons avondmaal gemaakt van organische producten en proeven we van de hoogwaardige, bekende wijnen van de streek.

Reistijd: 4 uur.

Avondmaal en overnachting in een gasthuis in Ateni.

(O/-/A)

5

DAG 5

Ateni – Uplistsikhe – Ateni

We beginnen de dag vandaag met een bezoek aan een plek uit het Bronzen Tijdperk; om precies te zijn naar een plaats die dateert uit 1000 v. Chr.: Uplistsikhe. Dit was ooit een immense grottenstad, maar de ruïnes zijn nog steeds indrukwekkend. Men kan hier ronddolen en voelen hoe het in die dagen geweest moet zijn.

Terug in ons gasthuis kunnen we eventueel ook een korte wandeling maken in de prachtige omgeving van ons gasthuis.

Reistijd: 1 uur.

Avondmaal en overnachting in een gasthuis in Ateni.

(O/-/A)

6

DAG 6

Ateni – Borjomi – Akhaltsikhe – Vardzia

In de ochtend bezoeken we Borjomi Park waar we het beroemde mineraalwater zullen proeven. Dit water is erg goed voor de gezondheid, is een van de favoriete dranken van de Georgiërs en vooral een van de belangrijkste exportproducten van Georgië.

Daarna korte wandeling in Borjomi-Kharagauli National Park (het is ook mogelijk om een paardrijtocht te organiseren).

Later rijden we naar Akhaltsikhe om een bezoek te brengen aan het onlangs gereconstrueerde, indrukwekkende Rabati fort, dat een van de duurste projecten is geweest in verband met het toerisme in Georgië en dat is merkbaar. Binnen de vestingmuren zijn verschillende gebouwen uit verschillende tijdperken opgenomen, bijvoorbeeld een gazebo, een kasteel, een moskee met een vergulde koepel. En laten we het archeologisch museum niet vergeten, met zijn prachtige en veelzijdige artefacten.

Avondmaal en overnachting in een gasthuis in Vardzia.

(O/-/A)

7

DAG 7

Vardzia

Vandaag gaan we naar een van de meest fantastische locaties van Georgië: Vardzia, een grotten complex (12e eeuw), dat ooit een verborgen stad was. Een aardbeving beschadigde de originele structuur in de 13e eeuw, dus het is niet meer verborgen, maar het lokt nog steeds bezoekers met zijn unieke karakter en grootheid. Het complex bestaat uit 139 grot groepen met in totaal 409 kamers, 25 wijnkelders en 12 kleine kerken. Een gangenstelsel verbindt bijna alle woningen met elkaar. In het centrum van het klooster is de belangrijkste kathedraal, die muurschilderingen bevat uit de 12e eeuw. Deze muurschilderingen van cruciale betekenis in de ontwikkeling van de middeleeuwse Georgische muurschilderkunst. Het omvat een van de weinige portretten van de iconische koningin Tamar.

Vrije namiddag.

Avondmaal en overnachting in een gasthuis in Vardzia.

(O/-/A)

8

DAG 8

Vardzia – Kutaisi – Tskaltubo

Vandaag rijden eerst naar Kutaisi, de derde grootste stad van het land. Aangekomen in Kutaisi bezoeken we de dagelijkse, levendige en kleurrijke markt in hartje centrum van Kutaisi.

Vervolgens bezoeken we de Grot(ten) van Prometheus: Deze worden beschouwd als een van de rijkste grotten van Europa: 16 grotten koppelen 4 grote zalen aan elkaar, die voorzien zijn van miljoenen jaren oude stalactieten, stalagmieten, watervallen van steen, grotten parels, onderaardse rivieren en meren. Niet alleen is er veel te zien, maar er is ook veel te horen (sfeervolle muziek met lichteffecten). De ondergrondse wandelweg die u kunt volgen met een gids is 1 km en eindigt met een boottocht uit de grotten naar de open lucht.

Reistijd: 4 uur. 45 min.

Overnachting in een spa hotel in Tskaltubo.

(O/-/-)

9

DAG 9

maken we eerst een stop bij de ‘canyon’ van Martvili, waar we in een opblaasbare kano door de sprookjesachtige canyon varen en vervolgens een korte wandeling maken met uitzicht op een aantal watervallen.

Terug in Martvili zullen we een theeplantage bezoeken en ook wat Georgisch thee proeven.

Daarna bezoeken we de Okatse kloof: wandeling maken langs de rand van de kloof met een 100 m afgrond meteen onder de houten planken waarop we lopen.

Reistijd: 2 uur. 30 min.

Overnachting in een hotel in Tskaltubo.

(O/-/-)

10

DAG 10

Tskaltubo – Batumi  

Vandaag verplaatsen we ons richting de charmante stad Batumi, die bekend staat om zijn prachtige avondverlichting en ‘dansende’ fonteinen en natuurlijk ook voor zijn uitgestrekte boulevard en stranden.

Aanrader is een stadswandeling, want Batumi is een stad met een rijke geschiedenis, die terug te zien is in de verschillende architecturale, Europese en Oosterse, stijlen zoals: neoklassiek, koloniaal, Ottomaans, Frans, Engels, etc. De stad staat ook bekend om z’n hedendaagse, Georgische architectuur.  Vervolgens kun je de verkenningstocht eindigen met een relaxte wandeling langs de boulevard, waar je o.a. het ontroerende monument van ‘Ali en Nino’ in beweging kunt zien.

Overnachting in een hotel in Batumi.

(O/-/-)

11

DAG 11

Batumi  

Vrij te besteden dag.

Verder nog tips voor in en rond Batumi: Botanische tuinen, nationaal park Mtirala, lokale markt, Gonio fort, met go-car de boulevard af fietsen, kabelbaan naar heuvel met overzicht over de stad en de kust.

Overnachting in een hotel in Batumi.

(O/-/-)

12

DAG 12

Batumi – Tbilisi

Vandaag reizen we terug naar Tbilisi per trein (ongeveer 5 uur).

Afscheidsdiner in een restaurant. Overnachting in een familiehotel in Tbilisi.

(O/-/A)

13

DAG 13

Vertrek

Transfer naar het vliegveld van Tbilisi. Een goede terugvlucht!

(O/-/-)

INCLUSIEF

 • Familiehotel ‘VIP’ in Tbilisi
 • Designhotel ‘Rooms’ in Kazbegi
 • 4* hotels in Tskaltubo (Tskaltubo Spa hotel) en Batumi (Boulevardside Hotel)
 • Nika Vacheishvili’s Guesthouse in Ateni
 • Valodia’s Cottages in Vardzia
 • Belgische reisleider
 • Vervoer (exclusieve dagen 2, 12)
 • Ontbijten, 1 lunch & 4 avondmalen
 • Treinticket Batumi – Tbilisi (2de klasse)
 • Alle belastingen

 

EXCLUSIEF

 • Internationale vliegtickets
 • Vervoer op dag 2, 12
 • Entreegelden (circa 30/pp)
 • Maaltijden die niet inbegrepen zijn in het programma
 • Dranken (alcoholisch en non-alcoholisch)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Bank transfer kosten
 • Diensten die niet inbegrepen zijn in het programma.
 • Single toeslag voor deze reis bedraagt 399 euro.

Andere Reisdatum Gewenst?

Deze reis gaat door van 17 tot 29 juli 2023.

 

Wens je exact dezelfde reis te maken met je familie of vriendengroepje, maar op een andere datum? Of wil je hetzelfde programma laten herwerken op basis van je eigen wensen? Laat het dan weten via het formulier en vermeld je precieze wensen in het veld 'Extra boodschap'.  In dat geval is je reservatie niet bindend. Gorgeous Trips contacteert je dan met een voorstel op maat. Hou er wel rekening mee dat beschikbaarheid op de door jou gekozen datums niet kan worden gegarandeerd en dat het tarief kan afwijken naargelang van de gekozen reisperiode.